2021 dse 英文討論區

1001 回覆
17 Like 21 Dislike
大家係寫technics定techniques 定兩個都得
Techniques
唔係technology咩
我要偷晒全部partb嘅準備時間+寫作時間5分鐘先整理完
要改寫簡寫,執串字s,重寫太核突嘅字

嗰30秒過得超快
Farming techniques吖 依個最記得最清楚
Part A 好撚難 lur到傻
Part B 3封都係email/信 叫做有得執下
哭撚咗 上網查話technic同technique 係synonym
望係咁望
move on啦咁多位溫中文啦
我臨考前一晚係咁聽dw新聞
我覺得accent對我問題唔大,但係t1兩個女仔真係好難分
語速對t12真係偏快但係34我覺得正常,甚至覺得整體難度t3有放水
難嘅條curve咪低啲 唔洗諗咁多嘅
珍 dse都係拉curve㗎啫
t3最尾suggestion差唔多送晒俾你
除咗第一個我可能寫得冇咁好冇分
我寫咗too wordy so less writing
佢最後面confirme會讀多一次,抄嗰度應該都有分。佢可能想平衡返T1/T2容易失分嘅位置,補償咗呢幾題俾我哋
多撚謝喎屌
但係t1/2真係漏咗好多,根本無補於事。本來諗住啱啱好攞個50%就算數,依家都唔知點算
partb2又三個task都要聽,難咁多。睇嚟lv3冇機會lu
less writing
change bg colour to light blue
change word size from small to bigger
change word colour to red?
其他唔記得咗
Change to red嗰個好似係headline
我好似寫咗heading。唔知啱定錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞