2021 dse 英文討論區

1001 回覆
17 Like 21 Dislike
佢用length喎
15 slides 都可以係length
同埋我諗應該唔會癲到要人做乘數掛
如果問時間佢會用time/duration啦
個taskv1仲好似上面巴打咁講快到成個task 4咁
寫埋最多扣O同A
正常唔係錯哂,有分段都會比1分你
另一分就算你冇寫多野都唔易拎
結論係寫多好過寫少
等考個陣聽到啲人老豆老母同自己個仔打氣聽到眼濕濕
轉出嚟84%啦
Past paper後面有conversion
上網有cut off,真係咁難搵咩
拎4 65%夠
可以錯好撚多
B1 41/43轉出嚟應該等如B2 34/36啦
我都寫咗75mins
ticket同觀眾4個point
最後3分鐘整理答案根本完全寫唔切
Report返俾考評局 可能冇事嘅
各位寶寶加油 ,去考下一科啦
sponsor ticket 12%, 遲到無位, 多咗嘅位畀fans入唔好浪費, fanzone and ticket systems, fans break rule就remove, 會有staff check seats, 畀priority啲fans,呢堆係咪都關事?
啱呀, 同埋T9 係19分, 應該有10個point
咁仲剩邊啲?
我諗講返ms geeta 既果2點投訴應該有2分
同埋可能要寫埋已經派左D飛出去, 所以好難收返sponsor d 飛
其實會唔會reminding reader d compaints本身都有分,即係點出返上年有/條友講嘅問題本身都係有分嘅point
好彩有大到
驚多咗或者少咗s
仆街 寫咗 tmr 唔記得改返
好彩powerpoint 同slides有提水,唔係我都唔知PowerPoint要黐埋一齊,slides點串
我寫左Powerpoint 可能唔得
除咗T1,T2T3唔係好睇得明,直接將覺得係c嘅野全部執晒落去算,炒埋一碟。希望中幾個啦。o同l完全放棄咗
即係另外一個完全唔使寫?
大細草同單眾數大多數題目都唔會理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞