2021 dse 英文討論區

1001 回覆
17 Like 21 Dislike
我都聽到係咁 但應該直接寫15個slides定寫75mins
我寫咗75mins
不過都預炒炒地
屌 今次仆街 我總結下今年難成點

part A首先task 1 一黎快到成個task 4咁
跟住年份果個位好撚難聽 3個都係女人聲 好難分
task 3一開頭幾難 之後送番少少分

然後B2 3個task都要用recording take notes
然後take notes頁 有一個位 同一段錄音 前面係b1既野 後面係b2既野 如果果下分唔到 咁你做task就會寫左好多irrelevant既野落去
high five 先 我都係
我個frd話係每個人5個slides 唔係5分鐘一個slides

listening有3滿足 task 10直接做唔切
B2 notes 好多野都冇用
B2 task 1個公司係咪揀Changing Young Lives,而唔係Refugee Sanctuary?
應該係 tourment果個point
ticket
仲有個charity要用
Part a睇法同你一樣 但係我諗點解其他人仲話今年簡單可能我廢
同埋b2 task 8好混亂
唔明點解
認真 做完出黎覺得3
最撚癲係tourment 前面b1後面b2
我都唔係好做得切..
淨係寫咗叫佢改slogan改相
根本睇唔曬全部
不過係我衰前面做得太慢
應該係15 slides in total
佢淨係叫你reject refugee sanctuary 姐應該唔洗理另外一間charity
我有一版task9事後睇返無highlight到
之後急急腳寫句算
Ok, thx
其實唔明點解要話係time但係要人答幾多個slides
err 好似得污染關事 會用indoor court
珍 我都覺今年part A難
上年dse 拎8成,今次應該得返七成
但我覺得B2係簡單過上年
我覺得task 9最易 task 8同task 10都有少少r撚曬頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞