2021 dse 英文討論區

1001 回覆
17 Like 21 Dislike
我都係亂尻寫咗個同音字
food可以加s?
可以 如果係指各式食品
我仲擦走咗s
有冇人覺得用收音機聽好過課室播出嚟 我上年係用收音機聽,我覺得跟得好好
但係課室播出嚟我就瀨晒屎:( 我返屋企帶耳機聽個感覺真係覺得課室播同收音機播好唔同
唔明點解唔全世界直接收音機聽:(
Task 8 係咪同佢講話唔揀你嘅原因就OK
因為課室喇叭個低音差
英文識哂都唔會聽得清楚
認同呀 特別係啲S音根本就聽唔清。。。
收音機直接聽真係好好多⋯⋯
有啲英文我係聽到lur 埋一舊咁
但係我返屋企聽朝又覺得其實啲發音都算幾清楚
同埋點樣去幫番佢地機構(500 000 donation?) + Lara 做幫手既野(courtesy visit during the tournament)
我淨係寫咗點解唔揀你哋

幫返佢 我好似寫咗俾啲門票

2+1 咋。冇寫到lara

Part A又難過之前嗰幾年

今鋪真係1
免費飛就會比 捐錢方面要再check
Change the font to make it modern
Put headings in red
Add more visuals
考complimentary 呢隻字
拉curve 㗎啫 唔好咁快挾住
屌淨係求英文2 上asso

有啲好叻嘅friend都話今年難咗 cutoff 可能會低啲
變相容易合格 希望係真
我記得個捐錢係佢個agent 講,所以應該係lura 岀錢掛
係 個捐錢條件係要佢將其中一間房收成gym room並以Lara 命名 但錢邊個出我聽果陣無抄 我佢既話就唔會提
*改 *作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞