『劇透』《無職轉生》集中小說/漫畫討論 (8)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
Mind fucked
hehe響個po 拎咗acct翻撻

今次頂到幾耐呢
果位巴打真係好人

想問正傳完咗未
之後仲會再出打拉普拉斯同人神
正傳未出有生之年

作者話出完文庫 出完tv 出完奧克英雄 最後先開始寫正傳
半夜趕asm 無聊問一下
如果動畫做到日記篇 大家希望以咩方式呈現
暫時諗到嘅有
A.忠實還原 讀日記時有畫面
B.類似槍叔講故仔 畫面只有盧迪讀白
C.略做 詳細做劇場版
D.直接入老盧迪線

唔知點解好想製作組用D
A 係我接受能力極限

水聖巴表示:
如果D應該會好多人接受唔到
正路就A合理d
應該用光影同揭書之間嘅些少畫面就夠
不過做做下似會跟巨人一樣轉公司做
到時仲有冇咁良心就好難講
如果個季做到魯迪想開門個下就完 之後老魯係劇場版 之後接落去應該幾正
我希望迷宮篇係劇情版,做到魯迪同神結婚 ,而最後嘅位就係魯迪覺得要開始寫日記,喺同人神吹完水開始相信人神落地下室前老魯迪出現,套戲嘅最後就係
老魯迪講:別去地下室,你被人神那傢伙騙了
魯迪: Who are you?你係人神?
老魯迪: No, 我係… (嗶 消音帶過),畫面轉去魯迪個樣由疑惑轉驚恐,最後嗰幕就係下圖咁,只影老魯迪個嘴 冇樣,喺冇任何BGM 嘅情況下

「我係未來嘅你 」
The End
一定起曬雞皮

之後下季新番無職3先開始講日記內容
補充下個人FF 動畫版分配

今季廿幾集做到啱啱收大學入學通知書

之後無職2 當日常番咁做講大學日常 ,亦都不斷帶過艾莉絲喺劍地修行,主要帶出皇女班人 加同希露菲結婚 etc, 唔使好似第一季咁長 十幾集就夠 ,最後嗰幕就係收到基斯封救老母信。

之後就係我上面嘅劇情版 迷宮篇

無職3 正式入龍神社

我會唔會諗得太美好
我覺得係同艾利絲扑野就完
訓醒,隔離無人,得啲頭髮

下半part 出到幾多集?
下半係12
應該都係破處就完有無s2都難講
咁就真係破完處就完
生小貓咪真係好仁

點解你咁多貨
每日等test run完嗰陣冇嘢做
就會睇下連登整meme圖
半夜趕asm 無聊問一下
如果動畫做到日記篇 大家希望以咩方式呈現
暫時諗到嘅有
A.忠實還原 讀日記時有畫面
B.類似槍叔講故仔 畫面只有盧迪讀白
C.略做 詳細做劇場版
D.直接入老盧迪線

唔知點解好想製作組用D

A個節奏唔啱動畫用
B 槍叔果幕唔幾鍾意果種悔恨同慘痛冇乜力 可能製作組想所有視角都以盧迪出發

C我覺得好似樓上咁講 先做迷宮劇場 後接日記tv然後tv詳細做 我覺得日記篇可以分6集來做6集可能都唔夠

D 真係我已經feel到一大堆人會話棄坑 然後含淚睇到尾如果呢個展開我覺得唔輸小圓第三集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞