『劇透』《無職轉生》集中小說/漫畫討論 (8)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
係喎我記得喇,好似之後北神會收心養性教徒弟。但真係好難想像吉諾點贏有王龍劍嘅三世,連二世都贏唔到佢
奧爾斯蒂德有講過係拉普拉斯同佢講先知自己身上嘅秘術同埋使命,但果個拉普拉斯到底係失蹤嘅技神拉普拉斯,重生嘅魔神拉普拉斯,定係分裂前嘅魔龍王拉普拉斯?
好似係龍神搵到佢個舊屋
人界龍嗚山果間?
yes
龍神話已經睇過拉普拉斯留落來嘅手記

不過咁就有個疑問 就係點解龍神唔去揾麗潔補魔?要等作者解話了
因為魔力過盛,所以一做愛就會生魔力水晶
小說22 出左??我google book 未有
好耐啦清
角川成日最後先up 上google book
可能手續費太貴
轉左book walker 會算
重睇一吓,龍神好似冇話揾到龍鳴山舊居,反而似係喺圖書迷宮揾到拉普拉斯嘅筆記
我覺得係喺圖書迷宮揾到,所以冇遇到過麗潔,同埋佢二百年前已經醒返,果時龍神重未轉生
唔好之後玩fate式補魔啦
龍神應該只要生出來果粒結晶就可以了 就算話唔可以直接吸收魔力到體內應該都可以用來當一次性消耗品咁用

儲翻十零廿粒點都夠出一次神刀掛
咁就有另一個問題,如果魔石有用,佢之前就唔會成袋成袋咁當人工出畀魯迪啦
如果冇用佢就唔會成袋成袋咁帶係身、隨時拎到出黎啦

龍大叔的愛
大碌的愛
呢個可以圓到嘅
麗潔係拉普拉斯專為龍神而設嘅尿袋來
照道理應該會整到龍神點都可以利用到至啱

而且魔力結晶從原理上冇理由運用唔到 就算唔可以吸收都可以拎來整魔道具 如果整枝魔道具下下都出到盧迪最高功率嘅岩砲彈都唔差
被闘神打到分裂左之後冇哂任何魔力既技神都係靠隨身帶著果舊魔石就可以做到當世第二、所以應該冇咩大問題
呢個可以圓到嘅
麗潔係拉普拉斯專為龍神而設嘅尿袋來
照道理應該會整到龍神點都可以利用到至啱

而且魔力結晶從原理上冇理由運用唔到 就算唔可以吸收都可以拎來整魔道具 如果整枝魔道具下下都出到盧迪最高功率嘅岩砲彈都唔差
被闘神打到分裂左之後冇哂任何魔力既技神都係靠隨身帶著果舊魔力結晶就可以做到當世第二、所以應該冇咩大問題
一秒五十
當世第二係出自邊到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞