『劇透』《無職轉生》集中小說/漫畫討論 (8)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
係咪好多鬼佬中意呢套 只孫不理Twitter 都會有鬼佬流

但英文文庫好似凈係出到11集
係架
一來鬼佬鍾意真實感fiction
二來感覺似英文書多過輕小說
所以幾啱新手嘅英文讀者
sad but true,個陣網球王子D腐女好似係課金課到CLS
第二季就靠魯迪、克里夫、扎諾巴 打入腐女市場
最新動畫bd銷售數字
https://lih.kg/2507676
第二個留言已經串緊我地
等後半季反cup
而家出咗數字周圍都串緊我哋
好快16/17集故事高下立見
仲少左其他少年系動畫爭
定過台炸彈
預咗就算係小說前期劇情好日常 唔夠熱血/賣女番鬥好正常

但竟然輸比套支那野

我下次都係揀翻日本集運算
原本我係預首回3000都過唔到
我整過之中最遺憾嘅meme

啲人睇數據講到6,7000麻
冇計 無職bd咁貴 應該剩係得忠粉先會買
吸引唔到街客
有睇都知成本高過其他好多
貴D都好合理
合理啊 但始終見到咁貴對出邊嘅人嚟講都減低左啲吸引力
一係斬多幾part
估計過多陣就會多左人為塞妮絲買
我以為12k 羊係正常bd價原來出面其他係9-10k

咁都賣到4.3k算係咁啦

比嗰耐性

我係怕少咗個大佬作畫之後半季會崩到仆街
向好方面睇下半季淨係打海盜同龍神畫面高要求啲
明明鬼佬真係對llc好反感
最後竟然鬼佬之外口碑仲好過日台
之間*
無職一卷係一般動畫兩三卷分量
一般嚟講一卷係2-3集,但係無職一卷係去到6(第一卷係5)集
你咁除返開,無職甚至屬於低價區

我舉個例子
《果青》一期就係玩呢種「第一卷廉價」商法
https://www.tbs.co.jp/anime/oregairu/1st/disc/index-j.html
佢第一卷只塞1集,然後跟住落嚟每卷只塞2集
咁計返,無職一卷(5集)嘅量就會係¥4725+(¥7140×2)=19005円
其實已經打咗八五折(當然啦特典份量係唔一樣嘅)

同樣道理,所以如果要同回復術士比嘅話,回復術士個數字要乘返1.5倍
然後就會得出「無職轉生商業上賣唔過回復術士」呢個相當語出驚人嘅結論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞