『劇透』《無職轉生》集中小說/漫畫討論 (8)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
https://twitter.com/osakana_panko/status/1394621635416629253
好高質嘅同人漫畫,愛莎問魯迪同七星會晤會同對方結婚(入面回應仲有兩頁)
唔講仲以為係官方系列
剩係睇得明小小
9譯mode,中間skip咗段

愛莎問七星鍾唔鍾意年上
七星嚇到食緊塊餅都跌咗落地,問點解
原來之前愛莎問過魯迪
魯迪「愛莎你仲問呢啲」
愛莎「仲問呀,話唔加老婆唔加老婆又加咗個艾麗絲喎,點會信」
魯迪「Sor……不過我同七星之間真係覺有味?」
愛莎「有啊~你哋兩個硬係有啲嘢咁,而且我成日都聽希露菲姐講」
魯迪「?!,講啲咩……?」
愛莎「話咩由大學研究嗰陣到魔力病嗰陣七星對待魯迪越嚟越好咁,然後兩個成日又用啲唔知咩語言溝通?」
魯迪「Errrrrrrrrrrrrrrrrrrr」
再窒一輪之後魯迪話大家都唔係咁睇對方,期間無意透露咗七星有男朋友
然後輪到愛莎「?!」
愛莎按照魯迪之後講嘅線索(雙方距離既遠且近)估係朵拉A夢
七星「(頂你吖爆響口……!!)」然後否認咗
七星「朵拉A夢係幫咗我好多所以係多謝佢嘅,不過唔係男女情誼嗰個鍾意,魯迪都係」
愛莎「講係咁講然後其實係心傾我阿哥之類嘅?」
七星「(飲茶)……hmmm」
七星「老實講比佢逼到埋牆角嘅話我都肯定」
妹妹s「?!」
七星「大學嗰陣同埋病嗰陣確係佢救起我嘅,亦係同鄉所以對話起嚟確係安心嘅」
七星「老實講如果希露菲唔喺度嘅話正常應該會鍾意上嘅」
妹妹s(氣氛緊張)
七星「之類」
七星「講笑咋」
【比人當真咗陣】
七星: 我中意個浴室咋
馬桶

垃圾game開黑狼之牙副本

但無出基斯

相似度99%
唔夠故事真係無興趣玩
然後求其抽埋d石, 蒸發曬
真係唔講以為係官方出
龍聖鬥氣
正義化身 月光騎士
講真,我係七星自然都會鍾意魯迪la

高+肌肉+靚仔+魔法實力第一+事業有成+有米、又救過自己、又係唯一同鄉

重有個半月先到7月
我覺得佢feel 到rudy 當佢妹妹咁
當初當同學同朋友之間
之後真係當佢𡃁妹咁湊
餐餐都預左佢咁煮
七星嘅自理能力低到人人都睇得出
好難唔當佢𡃁妹
延到10 月
到時動畫播完第一季
中日版小説一齊完哂
女高中生正常發揮
6月7日出中文221
動畫要再推幾多次
其實主要係唔同人畫
呢張係今村亮畫嘅
佢喺無職度畫親手嘅畫我自己覺得都有少少廉價感線條比較簡單,不過喺捉住角色神韻方面我覺得佢做得唔錯的

例如前半第四集呢幾幕(係呀,希露菲喊嗰段就係佢嘅)
https://twitter.com/jusjusojus/status/1356618697599643648
https://twitter.com/jusjusojus/status/1356958912130416640
同埋莉莉雅抹身嗰段都係佢畫的

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞