『劇透』《無職轉生》集中小說/漫畫討論 (8)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
同上

最理想當然係100集up個類兩年番啦
鬼有錢咩
感覺上MF文庫本身都少野動畫化
尼部分可以後期期補返、又唔太成問題既
最近、このぐらいの時間から寝てるせいか曜日の感覚が完全に消滅しており、各方面にご迷惑をおかけしてますが、もはや自分でもどうすることもできないので、ただただ謝ることしかできないです。申し訳ない。
除非佢當第二 三季係之後個13集
如果唔係邊有可能 第二季都未宣佈就有第三季
唔知係咪真 不過我信有第三季先
有冇人依家覺得整緊下一季都唔出奇
大拿拿袋左60M人仔
b站食59.9m

0.1m俾委員會分
資本的力量
再買版權, 再整另一個lex, 再要佢賠

當初盾勇完第一季之後都係咁
直接話 宣佈第二三季製作決定
至少第二季係真先
我錯
不過咩係第一期第二第三季 佢搞到我好亂
盾勇都可以有咁多季 真係唔知
消息姐,一日官方未講一日都未必係真,至少學院篇有機
如果真係做第三季就姐係保羅
樓上係咪好多啱啱入坑,由2016年講到2019年,無職本來就好難動畫化,劇情太細膩,現在動畫化咗,畫質仲要咁靚已經無憾。

主要係劇情節奏問題,畫質已經救咗好多銷量。
基本上只要睇完套小說都一致認同呢個觀點個個初時聽到無職動畫化果時好多人都唔睇好有地錯咁嘅質素已經還得神

最後出來頭半季都

我哋同動畫黨嘅差異係對呢套番嘅認知唔同

動畫入坑嘅係諗住睇場驚心動魄嘅大冒險 想見識下咩叫「異世界嘅天花板」

最後睇咗11集 發現劇情同想像中差天共地 自然唔會為呢套番埋單

睇隔離bd po就知太多人比啲快節奏無腦番影響咗「異世界轉生」嘅印象 以為異世界就係開掛賣肉歡樂番

呢個大環境下仲有4000+銷量已經比我預期高
攞手機俠黎比
除左俾啲耐性我地可以講乜
沒事兒 花式割韭菜
14年入坑已經唔期待動畫化

做得好好但實際上唔夠吸引都係意料之中
true,之前d異世界轉生速食番搞到d人都習慣曬異世界轉生=無撚敵+開掛

無職如果能夠出到做社長部下都已經係奇跡來因為呢度起馬4季半年番,應該同古拿比加成功落到船好少少

同埋本身無職BD都貴普通BD一節,但都有4000up真係叫勁,重要未做到最精彩個d位
所以人就要厚面皮啲
兒登逢反必賺係真理
今時今日開Witcher(遊戲/小説)po都仲有人特登入去踩場話悶
最好反多啲
等不求人喺銷量之中哭泣

大把動畫黨係咁
主角廢又屌 無敵又屌 無職努力開半掛又屌
火箭節奏冇腦爽又屌 詳盡文戲又屌
法印跑場跑到哮喘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞