試當真(修/豪/賢/火柴/Locker/ca/慈/Yan/其/Eddie/Ellen/Casper(15)

1001 回覆
62 Like 32 Dislike

我覺得係一種扭曲左既批判思考
放太多心力係雞毛蒜皮之上
更加應該重視嘅正事反而就忽略左
第一條裂痕出現左
豪腎 由細到大睇TVB 卡通(TVB 狐忍)成長
遊學修 由細到大睇TVB 道地影院 / TVB 明珠830成長
其他女成員由細到大睇TVB 美少女戰士 成長

請問點樣淘汰呢一班TVB mindset既人
呢條友係好過癮, block咗都成日撳返開嚟睇佢講乜
今晚究竟有冇嘉賓呢FF吓有Jackie都好
https://www.instagram.com/p/COBvmewlAxZ/?igshid=1mewu8ydroetj
招牌:試當真(暫名)
連個名都係暫定,我覺得係表達緊:冇嘢係永恆(Permanent),只要放長雙眼去睇,宏觀去睇,所有嘢...其實都係暫時(Temporary)嘅。暫時,代表變數。面對變數,人就會不安。而呢個招牌提醒緊人,唔使驚不安,要擁抱(Deal with) 呢種不安!世界本應是難以捉摸,本應是充滿變數的。只要看得夠遠,什麼也是暫時的。所以,你不安,因為你展望將來,居安思危,這種人最令人放心。羅斯福(Franklin Delano Roosevelt‎)講過:「我們唯一值得恐懼的就是恐懼本身」。許賢(Hui Yin)都想講:「我們唯一值得放心的就是不安本身。」所以,DSE的同學仔要加油啊😂!
班連衛兵 不值一提
開頭locker 話開channel 好好笑

其實火柴先係真金主
賢仔係咪有追開呢度某位on9會然嘅留言
悲傷的招牌
我都諗起
朱康同劉俊謙上左studio
其實我好想火柴擔正一次Drama

為咗試當真出力、出機、出埋部車
但偏偏就被修哥遏止出鏡
明明佢之前都講過自己都好有表演慾

修哥 如果你睇到呢個留言嘅
度條片俾佢玩吓啦
修仔ig
出還出 但未準備好就出一定比人屌
對佢仲差 練下點演戲同講野先

辦公室 (office)仲整埋海報 (poster) 跟足個位會員 (member)啲留言(comment)
Ellen近排出鏡仲多過Jessica/Yanny 多食多滋味
你曾幾何時
有冇講過游學修靚仔嗰個劉俊謙呢啲說話
Ellen story入面腎仔張通告係咪扮緊樓上果條傻佬
腎仔成日同ellen偷偷地耍花槍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞