IG shop討論區(10)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
我一直都覺得佢caption 似
感覺係新開鋪好多野唔識,結果變咗好多野都係參考serco (caption , 網站 layout、啲衫點改名、衫褲嘅資料都係90%似)

btw, 佢初初開店嗰陣好多衫都同serco 入同一款
但佢價錢平好多
而家開咗實體工作室就開始貴無咗吸引力
佢哋既意思係d ruffle可以「正面」遮下手臂位
但講真啦 係肥就唔好怪件衫唔顯瘦
係肥就著咩都肥

夏天熱到咁嘅樣 仲賣長袖layer衫 jm9
e... 非打手, 但淘寶個圖 Edito 係韓國東大門其中一間首飾店黎。 賣緊5000 won.
我諗起reopen
不過可惜唔係呢間
點解佢老是常出現
有冇人買過reopen福袋 想知佢入面有咩
可唔可以開名
第一件d ruffle係個身度
想問點遮到手臂
Ssaw.fashion 淘寶$5.8夾賣$69

呢度d人唔會信,淨係見到淘寶有圖就一口咬定係淘寶貨
係...原本都好明大家係想自己買到鍾意既衫,想平,唔想比食水深既店去賺...
但食水深既定義係咩呢...mark up 50%? 100%?
淘寶都會偷圖,啲衫既版型其實佢地係韓國買一件就好易用第二啲平啲既布去打版,人工物料都平一截

我自己都鍾意買韓衫同飾物,我知係5000won 係因為我有同朋友夾係東大門拎過衫鞋袋同飾物自己著...但係係連拎衫比自己都係好辛苦...又要兩件同款,物流又要比大6支付佬,又要10kg 起, 成40000won 一箱你買得多咪好似唔貴囉...你唔夠10kg 佢都係收你咁多,除返開每件都要12蚊運費...其實好難夾,夾一次我就怕...又要搵聯絡,又要落單...唔知以為自己做緊生意

宜家有時見ig 唔過份,貴個40, 50蚊比佢啦,佢on top 件衫都仲要運費成本...人地心機都係錢....
佢咩事呀?

佢話summer girl
大佬長袖嚟 邊忽summer啊
垃圾嚟
Btw 有冇人買過 hi.citrus 福袋
依間啲嘢全部淘寶搵到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞