所謂英國皇室其實冇一個係英國人嚟

222 回覆
46 Like 249 Dislike
溫莎個名係來自溫莎堡,夠晒local
一半德國血統
樓主一定係中國人
皇室係英國嘅一部分
用呢個邏輯,香港冇一個係香港人啦
樓主走先一講皇室野就比人屌爆咁都可以拉到去講分化cls
現代genetic sequencing ko哂d以為自己同一兩千年前嘅古代人一樣純正血統嘅現代人
本來英國原住民應該係Celtic
即係而家Ireland Wales Scotland果班
果時羅馬人殺入英格蘭之後就變晒Anglo Saxons
輪住黎姦淫擄掠
其實而家England人係Anglo + Saxons後裔
即係原本都係德國人
咁比返德國人統治都好合理
全部都係中國人
British isle好似celt 之前仲有其他人住
所以神離棄人類不是沒有原因
最好笑既係中華民族既包裝都係漢文化多,我諗問依家啲人中華民族廣義包含幾多個民族同咩族群都未必講得出。
源氏係賜姓黎
你係咪想講皇族
最搞笑係,成日有人一邊反對中共果套血統民族論,但同時又用血統去區別所謂嘅支那種
幾年前英國已經做過基因research 搵到大部份有Anglo-Saxon 嘅基因 但係Vikings 嘅就好少 就算係non Anglo-Saxon嘅地區都冇純Celtic
因為係下面啲人請,同時都有反所以愛爾蘭最後獨立左,自己睇下光榮革命la
法國王室叫外人嚟幫手清革命黨
革命黨就攞民族主義出嚟做號召
最後法國王室乜下場大家都知
But 重會容許王室存在嘅國家都唔係咁理純唔純種民族
只要你有王室血統又繼承權輪到你就做
當然王室做嘢好過份係會造反
但係造反手法唔係一定一樣
好似英國光榮革命咁啲國會議員搵個有英國王室血統嘅荷蘭王嚟打柒當時嘅英王
又一戰嗰陣德國威廉二世同英國開戰
有德國王室血統嘅英國王室同俄羅斯王室都冇裡應內合畀德國吞啊
因為歐洲王室政治從來都係咁玩
唔係你我係血親就講掂數,我地頭還我地頭
唔係你以為做乜英國王室改名做溫莎王朝
再講英國一向都係好多民族撈撈下而組成
你可以話英國嘅教育拍馬都比唔上中国嘅
冇好似中国咁教到班国民有種史觀混亂顛三倒四嘅大汉族意識

Habsburg血統最純正
垃圾先同外家人結婚
Habsburg一家咁高貴
唔稀罕同其他國家個班垃圾貴族通婚
要保持血統純正
梗係同屋企人結婚
A.E.I.O.U.
反正日本天皇應該係全世界血統最純正
由頭到尾皇室都冇講求血統純正
佢地只要係blue blood
人地係馬來西亞人,唔係中國人,唔係全世界華裔都係中國人ok?
中史應該得一個特例
春秋戰國時期嘅齊
應該仲有百濟人
好似依家Wales個班有一啲係Roman-celts
Anglo-Saxon五,六世紀入主不列顛島嗰陣
羅馬人同羅馬化咗嘅Celts俾人趕晒去西面Wales
慢慢同融入當地變晒做Welsh

Anglo Saxon原本係住Jutes, Angles, Saxon
現代係德國同丹麥
羅馬佬早佢地幾百年已經去到不列顛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞