所謂英國皇室其實冇一個係英國人嚟

222 回覆
46 Like 249 Dislike
日本人proud of 佢地萬世一系點睇
咪臭係,中国人大把非洲人血種啦勁多非洲黑人屌中国妹
當自己係外國學者咁睇中國就唔會有偏見

Han=English=Germans一樣係ethnic group
有咩問題
漢族幾時有代言人話自己係純血
其實今時今日冇乜人係有純正血統
得動物先有純種
今時今日睇呢個概念咪out,但要睇翻發明嗰陣個世界係點先得㗎嘛
十九世紀末歐洲分別誕生左德意志國同意大利王國,兩個國家就係以民族主義立國嘅標準,亦都成功將唔同民族歸類於一個民族內
咁中華民族好明顯就係食住呢條水先發明出嚟
所以我咪話 中國而家仲強調呢樣嘢咪out
冇人捉過天皇,吉佢血驗DNA喎
但日本人咪又係彌生人溝與繩文人
去到今日中華民族其實已經變左純粹政治術語
就算佢地國內民族統計都會分返開漢族同少數民族計嘅又
又唔係完全無關,起碼班貴族就唔想有個英國人做法國國王,血統依家野攞嚟做藉口啫(雖然血統亦係主因之一),可能因為比較早統一,法國算係歐洲第一個有民族意識嘅國家
純咩種姐
全世界人都溝過架喇
全部都係中國人黎
你都戇撚鳩
成千年歐洲打咁多場杖
Scandinavia / Celtic 血統都撈到亂哂啦
你老味你都唔撚係純種架啦 雜種
本身英國人都係好多唔同民族溝出嚟
咁都有班人可以覺得offended
思路正確。
當時都有英國人唔中意漢諾威王室﹐英文唔識講做英國國王。
In 1917, the name of the royal house was changed from the anglicised German Saxe-Coburg and Gotha to the English Windsor because of anti-German sentiment in the United Kingdom during World War I.
無錯,
先係Celts,
跟住係Romans,
再黎Vikings,
跟住Anglo Saxons,
再黎Normans

跟本英國俾好多歐洲唔同族既人統治同溝淡過。
諾曼人
井底之蛙
蘇格蘭係,英格蘭好似唔係,女王結咗婚都係王
樓主唔係pr就pin呢個啦
樓豬淆撚左
哈霉結婚時既對血統純正既意見同呢個post咁唔同
Windsor好似係佢自創㗎喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞