(廣傳)寵物展狗隻咬死貓 事主仲要不顧而去

1001 回覆
1121 Like 30 Dislike
唔驚,以佢哋咁教狗法,就算生咗仔,唔夠一個月都會俾啲狗咬死
話要啪隻狗嗰啲人其實都係幫兇,個主人唔撚識教就係隻狗嘅責任係咪?個主人就乜撚嘢責任都唔使負比一萬蚊就冇事,然之後再去養過另外一隻狗再去咬過其他貓。點解唔撚係個主人要為呢件事坐監,或者呢一世都唔可以再養寵物
有去過狗公園嘅人實知
柴犬係高危品種
所以咪推到佢仆街為止
法例懲治唔到
推推
題外話
貓主可以試吓向主辦方索償
乜真係咁難睇得明咩
烏低身玩狗
柴犬咬到貓一定係錯 但動物始終係多人場面有機會控制唔到自己
最錯一定係個狗主 控制唔到佢/有前科就應該唔好帶佢去咁多人地方 所以點都要承擔返個責任 有無方法保護到隻柴唔洗比人啪但個主人可以仆街?
有咩事都blame the victim先
層主你好叻叻好清高,世事都俾你看撚透晒啦dllmch
所以大量狗係唔會戴口罩
加埋人流,對寵物來講迫感係大

你講到為方便狗隻試食就毋須看管有潛在攻擊性嘅狗隻,為狗隻戴口罩用短狗帶。寵物展當然有燈光有人流啦,唔通暗暗地播古典音樂咩。你不如講埋隻貓唔出世就唔會俾狗咬啦

活動主辦單位要求所有進場人士必須看管好自己嘅寵物。狗主以為狗隻唔會襲擊其他人或寵物而冇用合適嘅狗帶及狗罩,就要承擔疏忽責任遭民事索償,狗隻另須接受更有效控制或人道毀滅。如有紀錄證明狗主明知該狗隻有襲擊貓隻嘅傾向,則可能被刑事起訴虐待動物罪
佢on9 1次都算,仲要連續on9 2次
佢仲係覺得自己分析得好岩
唔係免死金牌黎
一般會坐狗監 但就應該唔洗拍針
狗好多時既天性見倒細粒識郁會郁既野都會想追咬下 尤其是比個啲類似既玩具佢玩就更什 不過柴犬係黐線中既黐線 養狗咁耐真係見唔小 主人又唔教

同漁護署投訴啦 罰10000加坐狗監中埋hit n run 再罰多10000
貓主救隻貓
其他在場人士捉住兇徒
其實柴犬品種上就係自衛/攻擊形嘅狗,唔識教仲要帶四隻出街都on9
平時千其唔好見得意就撩柴犬玩,分分鐘一啖咬落你隻手
無帶貞操帶就可以比你強奸?
如果本身有貓係咪唔應該養柴犬
屋企養左柴犬同布偶
兩個都好鐘意一齊玩

柴犬4歲 布偶4個月
但布偶仲痴人過柴犬,返左和屋企第二日已經開始撩隻柴犬玩

柴犬同哥基呢d垃圾都一定要牽繩戴罩
我現場見到好多都好撚凶狠撩交打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞