射雕,神雕,倚天三套野,你最唔鍾意邊個角色?

338 回覆
1 Like 3 Dislike
我覺得楊過自己信白卡女人講野都係蠢左D
光明頂真係一流
周芷若
滅絕師太,食古不化
丘處機本人都冇咩問題,係唔識教徒弟
係第三代開始唔知做乜冇個好人
丘處機如果武功可以同東邪西毒睇齊的話,個角色會有說服力多d
而家佢有名師嘅特性(以武達到佢嘅正義)但係冇名師嘅功力
所以讀者眼中佢係有d柒
馬鈺有氣場冇武功但係佢有出家人嘅特質,所以讀者唔乜會憎佢
王處一出場太少就算數啦
另外嗰d全部柒頭嚟
郭芙 賤人一個
柯鎮惡 嘴炮廢老
射雕 丘處機
神雕 柯鎮惡
倚天 成昆
黃蓉射鵰唔算順風順水啦
為郭靖擋掌
俾郭靖老屈
俾郭靖拋棄
仲要自己一個對付西毒

黃蓉不嬲跟黃藥師果套做人
咁佢眼入面除左靖哥哥之外其他人都係可以置之不理
黃蓉天生就自由自在 為左男人大半世人係到玩家國遊戲仲要戰死埋

佢防楊過真係冇乜問題, 楊康西毒搞到佢2公婆雞毛鴨血, 楊過細過就有楊康個樣 西毒既武功 我記得果到嚇到柯廢老屎都標撚埋咁濟 不過至少黃蓉唔教佢武功都唔係投閒置散, 係轉為教佢讀書(仲要唔係Hea教)

大家憎黃蓉單純係主角角度諗, 但楊過吧MK口同自卑心理都有份促成後一輩矛盾
但係佢又成日扮大袋,又可以去到同成吉思汗傾計嘅級數,就無理由同頭幾個有咁大距離
三部曲都太多仆街不能盡錄
但真係好鍾意楊逍 依個角色
丘處機
其實佢真係已經算係tier2
射雕完嗰陣 五絕數落下面除咗郭靖,裘千仞應該就到丘處機
佢同成吉思汗咁frd應該係因為佢個道士身份,而唔係武功有幾勁
而且都係跟返歷史佢真係同成吉思汗係friend底
我係佢一定全部都要
痴漢
前半部好仆街 後半部又變返正常人
尹志平係連登仔
所以馬鈺係掌門而唔係丘處機
馬鈺內功仲要好強 其實係射diu都算係幾勁 佢係個修為最高
死前全真派都仲算係名門正派 之後比丘處機搞就搞死左全真派
丘處機教尹志平雖則破人膠處 但佢都好自責 叫做個底唔差
王處一教趙志敬教到pat屎咁真係垃撚圾
如果係咁就無黃衫女呀?
麵神唔好嬲
唔好因為呢啲小事激親自己
雖然我都好唔鍾意佢
小龍女一早接受到; 英雄大會到有講過就算楊過花心,小龍女都想見佢一面; 仲有佢有叫過楊過去結婚換解藥
個仆街仔唔係爆響口就唔洗死咁多人
比你見到小龍女訓咗係山頭唔通打個卡就走咩,起碼都打個飛機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞