射雕,神雕,倚天三套野,你最唔鍾意邊個角色?

338 回覆
1 Like 3 Dislike
郭伯母呢
得罪講句,佢老豆係咩人關佢個仔撚事咩,佢老豆又無教過佢
係差別待遇你因為你有個垃圾老豆,唔係仆街唔會講得出口
佢地未養楊過前,楊過都過到生活,唔好講到俾飯你食好偉大
係覺得對仇人個仔好好難為嘅,一開頭唔好養啦
憎晒每一本嘅主角
裘千尺
唔知點解睇神雕覺全真廢老真係好廢
未識小龍女嗰陣日日對住郭伯母打飛機
係咪啫係牛?
之前玩隻金庸群俠傳5真係有得屌裘千尺
因為真係好撚廢
BTW倚天冇咗全真係咪已經滅咗教
爛廟果幕其實有提到,始終死者已已,冇理由對住個細路數臭佢死鬼老豆,到楊過大個之後更加冇必要舊事重提,尤其佢後來做埋大俠更加冇人夠膽講,所以如穆念慈唔講就真係冇人講,得柯廢老先會照直講
神雕尾段已經開始式微啦,班廢老都唔識教徒弟嘅
後生定老先
根本無乜角色係可能由頭到尾都正義到極 或邪惡到極,

主角(eg黃蓉)都可以由大好人變到麻煩師奶害番下一代人(楊過),咁樣既故事先會真實

人無完美,書更加應該係咁先真實
都唔知嘈乜鳩
射雕已經寫得佢好
神雕用佢來襯托楊過個效果會大啲
俠之大者 為國為民
金庸可能有心用大師父嚟反映中國人嗰種愚忠
楊康偷雞摸狗既生活同住爛窯都叫生活到 冇郭靖影響以佢細過性格長大咪就係第2個楊康囉
其實黃蓉害過楊過乜
反而楊過害死黃蓉師兄喎
第一 黃蓉條八婆縱容大小武同郭芙欺凌楊過 係桃花島長期被虐待 甚至郭芙斬咗楊過隻手落嚟斬一直包庇 完全唔見有咩內疚
第二 郭靖一直當楊過係親生仔咁看待 想教佢武功 而黃蓉就一直防楊過令到佢只學書文 去到全真教都係被欺凌
第三 黃蓉一直拆散楊過同小龍女 仲唔止一次
雖然黃蓉無直接出手 但次次都出口令到楊過條路好難行

反而楊過救郭家全家就救咗好多次
武林大會幫郭靖出頭 用五行救大肚黃蓉 係李莫愁手上救郭襄 剩係救郭芙黃蓉都唔知幾多次 仲係蒙古軍營救過郭靖
雖然楊過懷疑過郭靖 但最後諗清楚郭伯伯對佢真心真意都相信佢俠之大者 為國為民 仲係軍營救佢走
反而楊過真心真意救過郭家咁多次 黃蓉仲一直懷疑楊過到尾 去到郭襄生日 黃蓉仲被害妄想症咁懷疑楊過想害郭襄同佢全家 呢啲唔係八婆係咩 連佢大肚個陣都救過 幫手搶返郭襄 比郭芙斬手斬無追究 換返嚟就係懷疑佢想害佢全家
芷若完美港女雞
郭靖呢d來到今日即係大中華賤種膠
趙敏係現實中好難會出現既真正fine woman
魔改成點,女角最鐘意小昭。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞