射雕,神雕,倚天三套野,你最唔鍾意邊個角色?

338 回覆
1 Like 3 Dislike
郭芙
何足道
有能力但性格差
真,起碼都叫教識楊過讀書寫字
高圓圓
但係喺佢當時嘅環境係合理
竟然冇人講八婆郭芙?
趙敏現實中直頭係恐怖情人啦
黃蓉係神鵰前期先顯得八婆咗d啫,但係的確係符合人性,畢竟楊康三番四次想害佢同郭靖。但係到神鵰後期佢對楊過已經算唔錯啦,佢呃楊過十六年後都係為咗令佢活下去
呢樣真,仲要性格扭曲哂
完顏洪烈派人嚟殺楊康老豆,害到佢父母離散,親父飄泊江湖二十年
就算佢有養育之恩,最多咪唔殺佢
如果話俾咗榮華富貴你就可以完全唔理呢d嘢,咁如果中共自細就拐咗香港同新疆細路去培養,大個之後派佢地嚟鎮壓返香港人新疆人,都係完全應份啦?同埋香港而家班奶共狗都係做緊啱嘅嘢,因為阻人發達猶如殺人父母丫嘛

更加唔好講楊康喺桃花島殺咗咁多人
逼不得已就可以殺人?#goo
咁叫害?
1. 桃花島欺凌事件得2次 小朋友嘈交 楊過話都唔講就一走了之 叫極都唔出黎 佢自己覺得郭靖夫婦睇唔起佢 肯講哂出成件事 黄蓉咁聰明一聽就真偽 而且最後大家當無事發生; 第2次佢用蛤蟆功打傷人 同時佢自己覺得郭靖會偏幫又唔講真話 仲串柯震惡盲人 最後柯震惡話明要返江南 2個大人都知佢已經唔可以留係桃花島 原因係佢識歐陽鋒功夫柯震惡唔俾
佢係俾人恰 但根本佢本身就對郭靖黄蓉有偏見先入為主先 2次佢都冇講實情出黎 你又點解覺得黃蓉縱容先

2. 黄蓉係想楊過先修身再學武 唔好行返佢老竇條路 佢知楊過聰明同古惑 (用蟋蟀暗串郭氏唔夠歐陽鋒打)但楊過用蛤蟆功打傷人激到柯震惡話要返江南先送佢去全真 成個過程佢書都未讀好就已經完左

3. 呢樣就無乜爭議 但佢想拆散都係因為郭靖因為武林道德唔想佢地一齊 就算做佢都係言語上 根本無用過任何強硬方式

我同意黃蓉斬手問題上護短 但佢用開東邪果套又護女心切 但佢實際上「害」過楊過乜野先 人又唔係佢恰 手又唔係佢斬 情花毒又唔係佢放 講個大話都係唔想佢死 完全唔明點解會認為係黃蓉害

係蒙古大營郭靖明明走得甩佢都嗌句 郭伯伯救我呀 最後馮默風出黎頂金輪死左 邊個害架
黃蓉
丘處機應該二線頭,前期有七怪襯托好似好屈機咁,到五絕出現就壓唔住場
因為天下五絕太強啫相比之下就變咗成班柒頭,同埋可能王重陽太早死,好多嘢教唔到佢地
你睇真d 佢後生都係仆街黎
左膠
所有大中華膠又無實力個d
黃蓉,港女祖先
二線頭?唔覺得佢比得上黑風雙殺,李莫愁,朱子柳呢堆; 甚至英雄大會時期的楊過小龍女都唔夠 (講緊內功,招式,實戰總合 )

丘處機最多同歐陽克,霍都,達爾巴差唔多 ,頂多險勝; 但呢堆都後生過丘處機起碼 10-20 年
黑風雙煞應該可以算一線尾啩?叫做練過下半部九陰真經,又係黃藥師親傳弟子
屌你,宜加佢地係生活響江湖,唔係你殺人就係人殺你架啦,我講逼不得已係假設佢係俾人殺緊嗰陣時做自衛還擊,咁就梗係得啦。(當然有巴打指正返楊康都唔係逼不得已殺嘅)
趙敏我理解,但點解話小龍女做人老母會恐怖?
黃蓉(神雕)
明明射雕好醒 神雕變左on9封建女人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞