射雕,神雕,倚天三套野,你最唔鍾意邊個角色?

338 回覆
1 Like 3 Dislike
楊過由出世直到見到傻姑先開始諗佢地係殺父仇人 去到柯老講番佢老豆係咩人 已經釋懷 冇再諗報仇

但黃容 由楊過細哥已經針對佢 覺得佢似佢老豆 唔教佢武功 直到郭二小姐十六歲 都諗緊楊過會番黎報仇

唔知邊邊多d呢
下 點解冇問題?楊過害到佢地就恐架? 楊過未出世楊康都死撚左十世啦 楊過老母為人係點佢又唔係唔知 楊過衰極有個譜啦 相反佢嫁左俾郭靖咁耐 一啲都學唔到郭靖既大度 仲係陰毒記仇 將楊康既仇恨發洩哂落楊過到 好心佢就學下佢老公啦 學番一兩成都好呀 楊過一生過得咁撚慘 都係全部拜佢個賤婦所賜架
我反而係細個最鐘意佢
越大越唔鐘意, 傻鳩一個
為左禮節可以忘恩負義
黃蓉會鐘意呢種人係完全唔撚合邏輯
令狐沖

毒菇尻劍中二病到爆
一定係得你睇過射鵰啦
仇人殺你老公全家 多番陷害自己同自己老公
細路雖然係無辜 但仇人個仔點都無可能當咩事都無發生過
郭靖夠大愛唔代表黃蓉要做到
現實都無人好似郭靖咁on9大愛啦
條打靶仔仲想殺郭靖 正一陷家剷黎
到處留種害死好多人,生而不養不教正仆街,性格優悠寡斷

累段譽鍾意既女仔都係自己阿妹,累自己仔女差d亂倫,

生而不教不養累仔女,累阿紫變極壞

累阿朱死,累喬峰殺死阿朱(重點)

累正室皇后俾人姦

最後累死埋所有老婆

成本天龍根本佢最仆街,由頭帶到尾,沒有之一
楊過因為極度自卑就 ff自己老竇比郭靖更俠義 連傻姑講既野都信到十足 好極有譜?佢老竇都死左十世 郭伯伯為人佢最清楚添

你講下黃蓉點害點發洩呀 被迫害妄想症 黃蓉最多都只係提防佢完全冇刻意陰佢喎 反而楊過陰左郭靖幾多次 陰到害死埋馮默風

就算佢俾人斬手果下 都係佢同郭芙問題 佢同郭芙既對話佢自己都重左啦 黃蓉極其量只係護女 仲要郭靖講到明要斬返個女隻手落嚟 你係人老母都唔肯啦
仇仔個仔都老奉要教武功咩?
養你同教你讀書仲唔夠? 仲有好多時係楊過諗歪以為郭家既人睇唔起佢渣
真,最撚乞人憎,同郭芙不相上下
皇后都唔係俾人姦,佢係自願同個殘廢佬上床個喎;段正淳根本唔知道啲女人為佢生咗個女,不知者不罪,咁何來養不教父之過呢?(呢個亦都係我最欣賞段正淳嘅地方,佢可以溝女溝到每條女都真心對佢好(馬夫人除外,不過馬夫人本身性格都有嚴重缺陷),就好似啲女人都各自為佢生咗個女,但佢哋都唔會攞個女做籌碼,迫個男人返去佢身邊,寧願自己一個湊大個女都唔俾佢知。)

Btw,啲人成鳩日話羨慕韋小寶有七個老婆,我心諗佢都戇鳩鳩,七個老婆有邊個真心係為佢好?大部份都係為世所迫嘅啫。
又係你要收養,一啲護身都唔教佢,成日被人打
淨係忌佢一有武功就會變仆街
點知佢本身街外學過一招半式,無人教佢控制自己就出晒事

一入古墓正正常常咁學就無問題
本身黄蓉諗法就係唔想佢再入江湖
然後乜謢身都唔撚識咪被人打死
佢地身邊成堆江湖人,又身處亂世,咁教法真係死咗十世
係楊過識蛤蟆功俾人發現咗送入全真教先正式踏入江湖 本身黃蓉個plan係讀書考功名做官報國 根本就唔打算俾佢接觸江湖事
好野 江湖人物世家出個書生出黎
勁呀黃容好野
射雕郭靖真係幾on9,但神雕郭靖接近天下無敵,但又對人真誠,係去蒙古救武氏兄弟,入面大鬧蒙古王子個幕,好正氣好型。相反佢婆娘黃蓉乞人憎
楊逍
懶叻
聰明反被聰明誤
唔係因為佢其實明教會少好多事端
喂 佢老竇咁既下場 人品又咁英俊瀟灑
唔想佢有機會步老竇後塵 接觸江湖事好正常
丁敏君呢類八婆格,響工作環境通常會遇到一兩隻類似嘅
加一
最唔鍾意好難揀,但最on99應該係何足道,受三唔識七嘅人所託,千里迢迢到中原打左場交,傳句九唔搭八嘅「經在油中」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞