有無人覺得返工環境好影響身心健康?

210 回覆
166 Like 2 Dislike
可以擺返d 盆栽喺前面~ 有益身心
唔係做盲目正面撚 但難得有個位圍爐取暖又好、圍爐齊屌都好 ~ feel 到連登的愛 俾個like 大家先 g 持g持呀
多謝
一有人互相討論同支持大家真係即時增加正能量
有無巴絲打今朝都有下面呢個好消息?

「老闆今日take 左urgent leave ,唔會返黎公司!」

今朝本身仲勁攰頹到喊完全唔ready 返工,但一收到下面個message 即刻醒左⋯⋯ 事實證明老闆喺唔喺office 出現係有可能減輕「星期一病」病情!
我公司有d 老闆係可以癲到無野做都唔俾你做其他野,仲要你坐喺到「stand by」陪佢OT

巴/ 絲打好幸福!
我一日仲要返工一日都唔夠訓
唔關我事㗎!
我唔識做㗎!
我要返屋企呀!
不能認同更多 有無已經搵緊?
其實如果人工相差幾千
會唔會寧願少幾千蚊搵份零壓力工作?
各位同事請注意: 星期一呀! 仲有成個禮拜捱,咁多位都唔好咁晏收工,早d 走啦!
想轉邊行?
如果純粹多幾千蚊,但要賣身加埋做d 野完全無意義既野我會呀

同埋睇住某d fd 真係打份零壓力又人工ok 既工真係好爽,明顯見佢地精神都好好多 這些機會⋯⋯
我而家日日都好痛苦
之前同上司好fd
最近關係大逆轉
客觀講某d post 性價比係唔錯
巴打衣家好d 未呀?因咩事逆轉左?
見到post上返水面都分享一下先
近排工作人事都唔錯
只係工作量比較重多咗要OT
但好彩大部分同事都真係認真工作互相幫忙唔射波
正氣力量再上升
唉 最新update就係
同上司關係變到好疏離
好傷心
係 真係要多d上黎呢度同大家傾下呻下
再咁壓抑落去真係會癲
因為我對佢太熱情
嚇親佢 嚇走左佢
佢而家好似驚撚左我咁
連工作都唔俾我幫手做
每日都完全唔同我講野
零溝通零交流
好難受……
係呀
我都有成日同身邊朋友傾下計吹下水呻一呻
返工始終好睇人事同工作量
當然啦薪金假期福利等都好重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞