有無人覺得返工環境好影響身心健康?

210 回覆
166 Like 2 Dislike
呢d 上司唔過試用期都可以諗定自己走啦。唔係歧視,但中年女人(如未婚)係某程度上因生活習性係大機會容易出現喪心病狂狀態。

咁師兄衣家份工還好嗎?
而家間公司遇著極具自信+吹水王老細
由主任到我哋呢班前線都做到無哂心機
屌,呢句插L 哂入我心。 窮撚心聲⋯其實都最後發現原來唔撚關份工事,係因為窮,好撚殘酷既事實。

就好似如果我中左1億六合彩就算返份西工身心都可以健康都不得了

無咩事我都係繼續準備心情聽日繼續返工⋯
日日返工放工都塞車唔抑鬱就假
好過西女既咁⋯ 人工賠唔賠償到你心靈/ 時間上損失先?如果賠償到既,做住先啦⋯ 最多得閒上黎一齊屌多兩句。

我都開緊d post 9up 下d 濕9公司文化pk老闆同事,笑下出下氣,有興黎9玩下~

一人一句最有創意屌老闆嘅說話
https://lih.kg/2481506
唔想搭黨鐵?
師兄都要架,你係米師兄黎? 俾個hug 你先
曾經有份工又有西同事,又多委屈,以前返過西工都無咁唔開心

有日放左工之後係街行,突然係度諗「人生無意義,就算呢一刻死左都無所謂」,呢個諗法持續左一排

雖然無真係想自殺或者自殘,不過好快就覺得呢個係red flag,之後見有幾位同事分別quit同即將quit之後(office本身少人,少一個人就大家都見好多野做),我都拿拿臨裸辭

之後返過一份上司算nice、同事之間都打成一片既工,到而家就仲好掛住果份工,好想同啲舊同事一齊返返果份
搭黨鐵都人迫人啊
聽完巴/絲打分享好有感觸,證明呢個世界仲係有好公司/同事。多謝你分享。

如果發現自己有d奇怪諗法就真係要開始留意下,但好多時其實自己都唔覺

希望你黎緊好快搵得返一份好似之前咁好/更好既工啦,如果遇到西野既話得閒又上黎share 下羅,一眾巴絲打都會喺到
屌 又係。日日d 轉車站都多人到pk, 有時真係塞L死哂,室內好似北角嗰d 仲慘,未返到工司俾老闆屌死都喺站入面焗死
又係星期一呀! 屌你老母!
希望各位巴絲打屌住,好快星期六會重臨架!
政府商家永遠唔會話你知:返工危害健康
星期一啦屌 又要返工對住條八婆啦
介唔介意講下個同事點西 男定女
公司對面係個特大墳場景
後遺症真係嚴重過吸煙吸毒⋯ 寫信俾正苦propose 戒返工?
佢地既收入來源就係各大返工 做生意既人 得鬼閒禁你返工 連最高工時都唔想落實啦
屌,差唔多收工啦~ 今日條八婆有無為難你先?定見到已經唔開胃 我嗰個今日還好。
岩喎巴打,人地外國已經唔係再講緊最高工時,係直頭推緊四天工作啦 香港就黎變抑鬱城市
正面d 咁諗個景應該夠寬闊既 但真心慘⋯⋯ 巴打有無擺d 野對一對沖?
冇啦
當左佢透明
岩岩先放工⋯ 屌那星今日過得好長

有無巴/ 絲打都一樣今日放工搭車嗰陣有一刻以為今日已經係星期五,但醒一醒發現原來只係星期一⋯ so9sad
聽落巴打係三文治中間塊就黎夾到爛既番茄,做夾心層真係唔易。

呢d內闆又係好撚仆街,因為包容同執手尾嗰個唔係佢,就斯斯然走出黎做好人咁款。個個office 都有!

咁你個 “西。西利” 公主/ 王子下屬係正宗「外表斯文,內𥚃西人」喎⋯ 有興趣知佢會點樣扮慘扮窮?

建議巴打定期都要屌下平衡返自己心理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞