有無人覺得返工環境好影響身心健康?

210 回覆
166 Like 2 Dislike
所以係咁噴啲香味嘅嘢,個鼻靈都唔係好事嚟
鼻靈耳仔靈喺公司都唔係好事黎

見到都唔開胃
曲型舊式辦公室既假天花 成日覺得d 四方型一塊塊野朝濕少少會發霉咁
個人會變到好怨婦
日日屌柒所有野
好少事都好影響心情
只可以講不過不失當係合格50分
但來緊都唔排除無得續約
始終疫情仍然存在
好多行業都真係完全受負面影響
公司表明唔排除再減人手
呢個症狀的確好普遍⋯ 有時什至喺d 老闆身上都會表露無遺

如果遇到咁既情況可以間唔時同自己講返句:「打返工姐,我理撚得你!」
巴/ 絲打有無擔心?

疫情的確對各行各業都好大影響,不過有危就有機,樓主都好多朋友真係呢段時間反而自己轉工成功,當然都睇行業,但最差既過左會慢慢好。
差d以為自己開post我而家exac7tly就係面對緊呢樣野,今日去精神科覆診
諗好過方面:多嘢食
巴/絲打 好多同路人架 千期唔使因為有精神困擾而有壓力,亦唔使全部自己揹上身,好多時環境唔到我地控制,有時黑仔上黎遇着啲超級惡劣環境都無人想,香港工作環境(大部份)的確係不利身心健康。

有咩隨時上黎搵我地圍下爐啦
你都係!但真係好想辭職休息下,連星期六,都嚇醒,以為自己唔記得反工
仲有四個星期先last day 點捱
日日係公司扮工扮到悶
師兄喺公司本身有無其他同事傾得埋?我知師兄本身係坐豬肉枱,但豬肉得黎中間有無板?有板加背牆無人望到既話煲劇炒股都得
冇啦
炒股就之前日日都炒嫁啦
叫得豬肉枱就冇遮冇掩 唔理啦 都resign左
睇av都仲得
我岩岩先想講 其實你呢四個禮拜先爽,做乜q 都得,臨走屌7你老闆(暗間)都仲得

朝早出去買杯啡, 跟住Long lunch,跟住下畫黎多杯啡,吹兩句水洗下杯差唔唔多啦 抄股都930到1630,夠哂玩,但近排都難玩
食野價錢拍得住中環喎
無呀,淨係揾野遮左個景佢
我係巴打
咁又唔會話好擔心嘅
反正疫情期間都會有心理準備
今次疫情真係令好多人都受極大壓力
大家互相鼓勵支持加油
岩呀 外國都愈黎愈多公司開始長期用wfh 模式,其實唔係唔得(當然某d 工種都仲係要返office先做到)。 呢段時間一無左wfh,個人即刻攰左勁多,有無巴/絲打有同樣情況?
都係既⋯ 多左好多樓上舖餐廳,不過多人到pk

樓主最懷念都係舊觀塘d 野食,以前喺上面街市附近有間雲南麻辣野好正,超正宗,食完條脷真係跳成個下晝。街市入面d 大排檔都有驚喜。下面個臨時市集附近又有性價比高面食同小食,大排檔都正!拆拆下無哂lu...

WFH自由輕鬆時間多好多
工作量又少
但一無咗WFH後就變返好大工作量
咁又未至於呀嗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞