有無人覺得返工環境好影響身心健康?

210 回覆
166 Like 2 Dislike
唔緊要啦~ the best is yet to come 牛鬼蛇神盡早離開好!同我有緣份既人都唔差架,相信你值得更好! g持你呀巴打 好快會有好消息
可能就係等你幫佢解開心結
瀟灑!以後唔使再喺office 爭扎 幾時last day 脫苦海?
星期四啦屌! 日日上黎幾轉轉下轉下終於等到今日⋯⋯ 仲有一日乍 大家 屌 撚 住
新工都係咁大壓力?
有無巴/絲打每逢每個禮拜四既呢個moment 已經喺到無限ff緊今日係星期五放工?入撚哂mode 。

雖然只差一日,但都有好想佢成真嗰種感覺
好似聽朝真係唔使返工咁
「喔~~ 我最痛的領悟wuu~~」

各路巴/絲打有無咩建議可以搞返掂個 人生
好有同感呀巴打

我無返新工,但返左同一份工已經一段時間都諗緊同一樣野 , 真係去返嗰個問題:「為左咩?係窮就已經唔撚使講,真心現實係好迫人。但除左窮,仲可唔可以有其他野呢究竟?」
所以如果遇到不錯或良好的上司同事們
真係要好好珍惜
有蝨 唉
同事問你野 或者 傾計
佢經過見到就會行埋黎問做咩
話有咩問題可以大家攞出黎傾 唔洗兩個人傾

好痴線
發現好多巴/ 絲打都遇到呢類人喎 剩係呢棟樓樓主都見好多!

我都聽過隔離team 同事個老闆會好驚其他同事喺後面數臭佢,每次佢一見有一班人傾完計之後會搵返入面特定一兩個同事問返佢地講左d 咩。聽落個老闆會隨時精神崩潰咁
無錯呀 咁巴/絲打衣家有無遇到好既上司冋事?
我公司都係喎,仲要有蚊嗰下西利,但唔係成日有 一時時 巴打公司都係舖地毯既?
師兄/姐會搵定工先定打算裸辭?
係啊 長期有嘢咬咁
地毯有浸味先攞命
淨係啲典型濕鳩辦公室地毯同假天花已經夠影響我身心健康
聽落好worse ⋯ 地毯有味堅接受唔到⋯ 如果仲要潮濕⋯ 名正言順臭既間公司!
假天花係米四方型一格格咁嗰d?
係 星 期 五 夜 晚

星期五!星期五!星期五!星期五!星期五!
恭喜咁多位巴/ 絲打終於撐到星期五啦! 為左身心健康着想,大家記得千期唔好帶埋公司d 野返屋企,唔好飛線,熄撚左公司部電腦之後就頭也不回轉身走人! 我放工啦,屌你老母!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞