有無人覺得返工環境好影響身心健康?

210 回覆
166 Like 2 Dislike
我公司都有唔少同事因為返工有情緒病, 之前試過有人衝入老闆房大叫... 有FD 做學校都好多
我公司都有個同事成日話有人監視住佢。呢d 位身邊人係會唔係好知點去處理。

所以做運動/ 同朋友聚會/ 吹水whatever 都緊要,師姐都要留意下身心健康呀~
以前有個又煩又西嘅上司成日無啦啦企係我個位後面好耐都唔郁 平時做嘢都算連放lunch我食飯睇片都要不斷搭嗲問我睇緊乜(唔係一句起兩句止果隻) 出出入入又會突然用力搭或者推我張櫈
果排日日返工好驚望到佢
你上司似係昅實你有無做野多過身心健康有問題喎 不過長此落去你身心健康有機會出事,建議可以整返塊倒後鏡喺電腦mon 上面,望住佢一埋黎就起身針或者扮聽電話,mon返佢轉頭
師兄/姐,有無機會轉換到工作環境?
明白絲打,仲有兩三個月姐,如果得呢段時間多d 擺時間喺自己到放工就放工~ 分返開d 。 閒時有無咩興趣?
絲打自己進修緊?

當生活有好多唔同範疇要兼顧係好大壓力,特別工作+男朋友應該已經用左你好多時間,無乜me time...

同男朋友share 唔share 到工作既野?
覺,有個痴線同事坐格離,成日望你係咪做緊野,又借D意成日走埋黎順便望你個MON 勁ON9
唔好逼得自己太緊絲打 人生有健康先繼續有得玩落去。得既話搵下朋友吹下水/ 上黎搵我地巴絲打傾都得,溫書因為要考試?書如果唔係真係太急俾自己休息下先都ok ~ 休息是為了走更遠既路呀
呢個同事好面善,我都見過喎 你下次可以試下問佢:「你做乜9,有無野幫到你?」
講到咁好易反面
我通常唔理佢
如果想無咁出面可唔可以搵塊foam board 棟喺兩張枱中間呀?好多公司都會咁
都係打工同路人 客乜氣 我地都整緊d content 希望gather 到d 返工同路人,一齊笑下鬧下共鳴下乜都好,叫有個平台圍下爐 。 加油呀 g持你
幾時?
冇用 我公司豬肉枱黎
點楝個同事都有方法望 一係企起身望 一係行過黎扮拎野
仲有一個月~ 寧願集中抖多一/兩個禮拜等自己好返d ,好返之後就全力開turbo 溫?
有個同事成日都走過嚟R水吹 仲要講埋啲無用嘅廢話有時同其他同事講緊嘢(不論公事/閒計)又無啦啦走過嚟加把口
講緊有時已經忙到仆街 已經做埋醜人hea9佢/燥佢底都好似sense唔到咁 一係就走過嚟企響我面前/隔離望住我望到實一實但唔出聲

我就嚟比佢搞到痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞