有無人覺得返工環境好影響身心健康?

210 回覆
166 Like 2 Dislike
無錯⋯ 如果唔係其實只會得不償失⋯ 精神健康/ 健康有時用錢都買唔返⋯
同我一樣 g 持g 持 好期待同老闆講:「我唔撈啦!」嗰下

btw 今晚coinbase 上市師兄會唔會入手?
屌到震都手埋⋯ 直頭電視情節黎⋯ 佢老板應該真係屌得好誇張⋯ 睇黎我都要買多幾隻蕉擺枱面看門口

7-8萬,窮L表示葡萄⋯ 但好多時望住人地份工真係可能望落爽皮,做落就收皮。佢老闆都可能心諗:「俾7-8萬你,包屌架啦」
返過份PT
OFFICE 係倉入面,勁撚嘈
做野心情都差啲
岩傾呢d 真係可遇不可求,難過搵粉紅色乳頭 岩呀,如果多麻煩友既話真係返到公司齋做野就算,計都唔想傾多句,不斷催眠自己:「 就放工就放工就放工,打份工姐打份工姐打份工姐⋯」
數過可以由朝早一返工摺到食完飯之後仲摺緊
啲C奶真係好撚煩
咁唔滿意咪辭職唔好做囉
有無得戴住耳筒聽歌唔撚理?
嘈真係好撚難頂,好難專心做野 。但有時太靜都會唔舒服 哈哈,人係犯賤
人嘅問題
我公司open area
你中意坐邊就坐邊
啲枱都成1500 x 800 好撚多空間

琴日有個女同事無啦啦大叫
之後好大力dumb 地 衝左出去

我公司workload 都算細
以香港嚟講
豬肉台+痴線同事係格離真係唔掂,
好大壓力
不過慣左當個痴線同事透明就得
最緊要調整好心態 都係打工又唔係過世
理得佢死
覺得 所以quit左 下個月搵過份
講真。要用清新劑喎呢d case
下次佢再摺喺佢面前幫佢打beat :「摺Boomboom ~摺boomboom ~摺boomboom 摺~摺boomboom」
巴打呢招絕! 好撚正!
期待你一腳車埋去嗰下或者下次可以試下佢一伸隻腳過黎嗰陣夾撚住佢! btw 對面個同事男定女先巴打?
隔離d人應該呆撚左喎~ 唔通係買唔到薑b禮品!? 最後知唔知佢其實係乜事?
冇人理佢
一陣真係發癲大叫點算
另一個方法係令自己痴線過佢,嚇撚到佢要伸請調位 巴打衣家豬肉+癲佬緊?
巴打裸辭!?
Resign左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞