十年過去 住公屋 同 買樓 到底有咩分別?

526 回覆
671 Like 39 Dislike
今晚記住同我開ot
點解公屋係樓奴
其實你既轉捩點係4大長老走左 先令後面既果加快
我去食下午茶,希望唔會見到你洗緊碗
full pay 啦, 低息唔駛息咩
巴打呀 錶既野我真係唔識咁多,但如果要哂命既就唔好貼隻十幾萬架喇 你出房屋台走一轉喇,奧運樓討論區啲人閒閒地都5-10球錢plan緊買邊,上唔上九龍站好,希望你係假膠喇,但我諗貼luxury 野無番過百萬大家都唔會點睇得上眼羨慕,起碼我自己覺得
無計,我淨係中意呢隻
你撈偏?
佢好可憐
呢度唔講得fullpay架,隨非你想好似我咁
關你咩事
做老闆唔識借平錢去加倍錢滾錢同慳稅,好打極有限

有能力full pay唔等於要full pay先叫叻仔,係得啲窮撚成日覺得30年貸款俾左一百幾十萬利息俾銀行個度好多錢好蝕底,荒死自己多左出黎既錢跑唔番呢個收益咁,仲話自己識錢揾錢

話做老闆喎,唔知係咪又個啲自僱人士無人管就當左自己係老闆陣間又係咪有能力唔洗請員工做野因為要出糧好多錢好蝕底,係得啲廢人無能力自己做晒啲野先要請人做
你係得呢啲思想,我都懶得解釋你聽
其實full pay無問題既,你可能真係好有料呢,但去到買樓輕鬆full pay 而又貼luxury 既人,我覺得起碼貼啲值成球既野囉 貼隻平撈想點姐,你要哂都要有料咩先得架
咪阻住我食下午茶
我之前講點解要fullpay咪解釋左幾頁囉,究竟有冇爬文
完全認同

奢侈品黎講,百幾萬錶對我黎講會覺得勁
但放十幾廿萬錶出黎, 係柒呀
買樓比稅政府都貴過呢個數
50歲環游世界
跟團呀?
自由行玩幾日都攰到仆街啦
仲話長旅行 做backpacker
就後生講緊你後生唔做既野老左你點做
我介意
所以我唔生
生完頭幾年本身想去旅行就唔係咁易
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞