十年過去 住公屋 同 買樓 到底有咩分別?

526 回覆
671 Like 39 Dislike
太高齡,無謂博
一個人7平方米,四個人點派四百幾呎
搵代母
大佬呀,關咩事,你係益緊自己個女
不要再說啦屌
俾人搶又怕
無人搶又怕

不過我覺得多人搶的機會大,老婆果邊血統個個身材好好
同我覺得阿女5官幾靚
希望佢唔好咁快俾人食左
過50?
好彩你只係生到一個
唔係掛,供撈
你同學錯在唔係排公屋

而係無錢學人生仔,仲要生兩件
係,不過如果繼續留在香港,其實大家個選擇未必大分別
幼稚園小學中學搞完一大餐,如果唔去外國讀書的話,最後都係八大是但一間,都係搵香港堆工(我做生意果行無女人,應該好難將盤過俾佢,除非俾未來女婿)
唔使禁酸既,我又無取笑你,唔使禁大反應丫大家都係平等
係,我見佢以前去couchsurfing,係南極露營,在外國去下club識下唔同地方朋友果D,我諗我而家都好難做到。

唔係我唔想,係人地唔受我玩 (去club 分分鐘俾人叫叔叔
剛40,老婆39

幾同意圖中呢位Ching講既野
嗯...13、16、17年啲統計、新聞都講緊基層入讀大學嘅比例係低好多好多......入八大都唔係咁易

八大轄下公帑資助的全日制本地學生,在過去10年間增加了逾2萬人,但同期獲「計劃」資助的總受惠人數減少逾3,000人,跌幅約為一成四。若以比例計算,就讀八大公帑資助課程的清貧學生,佔整體全日制本地學生的比例,亦由10年前的38%,持續下降至最新的24%,即下跌了14個百分點。
間屋俾個小朋友已經差好遠啦,連登仔成日話窮人唔好生仔,你做人老豆咪成功羅
屌,咁都比你搵到真知灼見
窮人唔好生仔,但又屌人買樓
到賣樓啦,又笑個美景爸爸,麗城花園女人
好啦,唔買樓買股啦,又笑人買5號仔買港女
Ok,咁買美股囉,又笑人牛市股神,今年唔識清倉/轉買舊經

結論:無論你做乜,總會有唔同連登仔笑鳩你
兩公婆都工作,做丈夫真係少擔心好多
有無人分享下,佢隻Rolex 幾多錢?
房屋台做乜鳩又有人貼錶
上次麥太保就貼十萬黑卡
古巨J就貼租緊嘅公屋靚景
屈狗就貼軚盤
話時話
你喺咪AA 可以成日見到有錢佬full pay買樓
定你身邊啲人都係非富即貴?
點解你可以講到係香港喺個人都可以靠自己努力就可以full pay買樓
香港啲樓 全世界最貴
月入中位數既人 唔飲唔食要返廿年工先可以full pay買樓
唔好鳩up啦 數據唔呃人
唔好拎啲特例黎講啦
真係好鬼鍾意睇d公屋仔絞盡腦汁去為自己住公屋搵優點
講真我行過d公屋,連行近都唔係好夠膽,離遠望已經覺得好黑好污糟,夏天又濕又臭,真係好佩服你哋可以住喺度仲要住得咁開心
11萬幾渣
見啲撈升值都幾勁下
不過.....11萬真係求其一架二手日本垃圾SUV都值呢個價
唔值得曬命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞