做過Uniqlo 請入

460 回覆
903 Like 20 Dislike
唔撚會比醫生紙佢
呢啲係嚇你地啲細路手法
你真係弱撚智
想問邊個知你收過warning
甘佢可以告你違約 part time 要賠錢
會唔會咁得閒 pt都做reference check呀
唔好咁撚戇鳩啦
要7日通知 上個月報咗其他更 唔想番都要番 否則賠錢走
收夠三封炒
唔簽
佢啲staff discount真係狗也不屌
仲有明明係418 無得claim
又唔係法例規定要交
都唔知請病假要假紙黎做乜鳩
ot都算
次次都係夠鐘claim的士錢前趕人走

仲撚嬲嘅係返A更放工target去fitting散貨
屌你老母

我係你真係唔會返剩返啲更
佢大你你咪串返佢
同埋份約有冇寫曠工會點
冇嘅一切跟勞工法
Part time好似乜事都冇
日資真心on9特別係當啲客皇帝咁人工出手咁低仲好意思叫我做咁多野
聽過muji同Uniqlo個啲office都係咁
一來流失率極高要不斷in人睇cv準備文件
呢啲垃圾日資寧願不斷換齒輪都唔肯留人
你係咪當正人地中學畢業出黎做野呀

風火水電煤有無得PT做先

學生哥搵份PT賺下生活費點樣搵到份學到師既工呀

以為個個好似你咁中學畢業做咩
其實間間分店都有唔同
好似我之前請假 你可以醫生紙 或者搵個同事頂更就無問題
好睇果間店PIC. 好唔好人
返早先要背啲rules 其他還好
PS 做過2年PT
u記pt出晒名閪又煩
係呃學生哥入去做溝下女先會做一陣
人工雞碎咁多做下promoter好過啦
日日玩到收工又任玩電話
屌,你未返去玩野,佢哋驚左你添
pt又唔會影響啲咩
你唔係連u記都寫落cv咁on9
我果間嚴到仆街
屌你pt都要記top sells
問題佢已經編左俾我
辭職唔返埋佢
間公司告違約
你真係弱智仔嚟
咁係唔係代表任何人辭職之後唔可以病?
病就違約?
SL la
https://lihkg.com/thread/640510/page/1
點睇唔做下research先做? 除非你等養家,如果唔係狗都唔做啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞