做過Uniqlo 請入

460 回覆
903 Like 20 Dislike
唔係話uniqlo好 直頭on9 但樓主咁都可以上黎問都唔醒得去邊 本身呢d工都晒時間 仲要諗黎諗去
Agger
咁唔知你果批係咪新人黎
舊果班pic好多都勾心鬥角
想問你幾多歲
佢點check
屌 冇hr會check pt呢啲唔當工作經驗既垃圾工 咁驚你咪唔好落cv囉 屌極都唔撚化
好耐以前Seasonal contract玩過,cls第一次返早更request你返5點定6點,要搭的士(可以claim錢嘅)
夜更收唔到工ot到凌晨3點,紅van都冇車冇位差啲返唔到屋企⋯⋯
當年社會小薯返呢間戇鳩公司都覺得佢cls,狗也不屌

好彩seasonal 好快甩到身。
成間店係完全0向心力,冇一個員工係有歸屬感,包括ft,pt,好痴線,
垃圾公司來
真心想知咩工要uniqlo做exp 好pro
屌你咪撚on9 你呢份工咁短 你都唔會寫落cv啦 邊個會翻check呀咁撚驚咪撚走囉 其他公司咪唔會check囉
已經習慣左
覺得唔做呢到就無野好做
我覺得放埋落去吹吓話對開客乜乜柒柒亦無不可
但擔心呢啲濕閪工會影響到真係cls
你唔講都無人知
就算間公司background check都唔會問呢啲濕閪retail pt啦
射咗兩次波 比咗兩封warning我 店長叫我自己resign (好似唔會比第3封你)
最尾果兩個星期 散貨亂咁散 出貨亂咁出 果陣比warning 我果個pic閪女人而家好似比人掉走埋
因為我之前係旗艦店 我見平時放break 好多pic 都係有講有笑 放工一齊食宵夜嗰種應該係我嗰間例外
平時都好幫人 唔會點鬧 仲可以講下笑吹下水 傾埋波
屌你老母u記真係俾狗做。返工唔俾帶電話,仲要同啲pic熟先有得攞出去。屋企人搵我又搵唔撚到,要打公司電話先搵到
仲有好撚小圈子,一大堆垃圾野要跟
你番pt人地得鳩閒會去check你咩你幾多歲
樓主唔識 又要唔信人地
要堅持寫落cv 然後驚人check
一年有兩次人事變動,會將啲人調下鋪
分分鐘係調升,咁開心做咩
咁你辭職都係想走咪岩哂
另外順帶一提
你咁驚犯勞工法
咁你過咗418條例未啊?
你有冇entitle到有薪病假啊?
唔係有薪病假佢問你拎醫生紙托柒啊
驚你咪話事假囉
要學下隔離post屌黃店唔比請假條友
惡撚到
pt寫唔寫人地都當係白紙嫁啦屌
寫u記pt人地咪當你執衫專員,咩工把撚閉要特登打去reference check呀,樓主以為自己係manager director轉工咩on9
笑左
問題係我 自己辭職唔想收一封warning
我反而覺得gxx職場文化開明好多
都係會有衰人同有野要學
不過起碼大家都好傾
無咁多規矩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞