做過Uniqlo 請入

460 回覆
903 Like 20 Dislike
做咗幾個月Uniqlo part-time
請假一日話遲咗2分鐘通知pic 要收warning letter
由於佢裏面真係太多規矩,頂唔順 決定辭職
小弟好奇一問辭職又要收warning letter係咩玩法?
仲要做埋呢個禮拜先閃得...做過俾下意見
屌返pt 洗撚驚咩
你依家resign左 大曬真心
On9 公司 返工坐監咁撚樣
呢句真 每日都要六大服務用語 仲要長期有返工冇收工
OT係老馮
屌份個經理轉頭都仲得啦,咁多嗲,做緊果啲有邊個唔想屌,不過驚比人炒姐,你可以替天行動
1)請假遲咗幾分鐘要收warning letter一封
2)狂打電話嚟,講明交醫生紙如果唔係就第二收warning 。。。
(一定要簽?)
呢啲公司靠嚇咋
日日講勁多rules就係想好似支共咁train到你地支那人咁管
大膽啲屌返佢地算啦
佢比warning你咪照簽
真心做呢行 仲要係pt
真心0影響啦

問題係覺得咁樣好on9屌佢哋都冇用啦個西制度都依然喺度 可唔可以唔簽warning 做埋個幾日 閃?
好同意 深深體會到
咁道理係佢地到
佢點都要你簽
但你簽個陣睇下份野有冇on9字眼位
可同佢地鬧下交

Btw你仲咁好人幫佢地返埋剩返啲更嘅
即走啦

所以佢地正係請妹豬同deedee
有返咁上下社會經驗入到去做應該日日同佢地開拖
我都想即走 驚唔做埋個幾日要賠錢走
日本公司跟合約
呢個真
日日都唱日資公司仆街
但期期都有好多人入職
做過就知 啲規矩多到嘔 員工福利真係UP唔出
狗也不屌 早走早著
而家已經係七大用語了
我啱啱問咗個做緊part time既frd
佢話番工當做戲 好hea 得閒hea下d同事又一日
佢話公司既七大用語or其他理念佢都係齋講
做足門面野就得
驚尻咩 你驚佢報警拉尻你?

你日日請病假唔撚返咪得,你唔交醫生紙佢可以點?上你屋企捉你?

細蚊仔咩,打份pt最撚惡係你啦
唉 已經過試用
唔做過點知中伏。
日日要開早會,背員工手冊
Ot係基本常識
準時收工有Senior俾說話聽
除左溝仔溝女入呢啲公司真係on99
讀U時返過part time,一星期未夠就走左,走時仲屌鳩d supervisor,係咁叫我掃地,清楚?清你老味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞