[Broker] 點解富途手續費咁Q高仲有人用???

225 回覆
178 Like 9 Dislike
適合買1-2股升一個幾毫就放既人
冇盤前後真係爭啲,有啲閪股係盤前/後漲,盤中跌
一日執得幾百學人唔care 十幾蚊
(擺脫支那牛牛) 可能係全港最詳細美股新手教學文
https://lih.kg/2267894

其實之前都有巴打熱心分享過,連登仔正評完之後繼續用牛牛
robinhood有冇真係幫人買股票?
算啦樓主
明明眼前有粒糖係唔揀
偏偏要去拎一舊既屎 同 另一舊大舊d既屎做比較,之後就揀左食屎唔食糖典型支那人思維
要接受有一堆人係咁的
支持樓主
其實之前樂巴都出過post,詳細講晒各證券商既利弊
明明粒糖都擺到嘴邊 但總有一班人覺得食屎開心d
你仲有心機去勸 好野支持
支持共產黨
用ib trade+支牛睇價
想問除左支牛仲有咩報價app夠快準
富途佣金

佣金
0.0049美元/股,最低0.99美元/订单
交收費
0.003美元/股
平台使用費
0.005美元/股,最低1.00美元/订单
融資利率
4.8%

點解好似同你講既唔一樣
0.0049美元/股,最低0.99美元/订单
0.005美元/股,最低1.00美元/订单

加埋咪最少2美元一次
不如樓主試下計計條數先

https://charge.futuhk.com/calc
我用富途買 一次2.xx美金
又唔算貴
平均買二萬蚊港元的金額
係,但樓主個計20000美金,買隻5蚊既股, 4000股, 條數 計錯曬
Firstrade 有盤前盤後
用幾年未死過一次機
都未試過賣唔出(可能我玩得細啦)
對投資0認識, 但做左十幾年野, 儲左一球一直放係銀行
每年見到得十幾蚊利息.........
所以想用20萬閒錢交下學費
至少想先開左戶先, 唔係有機會都買唔到
需要? 應該唔會選太高風險
買黎長擺
佢唔明用家根本就唔同
玩得daily rebalancing、職業trader,洗撚樓主教佢哋手續費點計咩
人地識計過樓主啦多餘
如果夠膽攞曬投資,1球直接擺IB都得
20萬就擺firstrade

唔想炒想長擺,可以參考隔離post講美股ETF
美服新手ETF 組合 (15)
https://lih.kg/2452589
謝謝師兄
外國果啲可以買碎股零手續費
但係有好輕微差價 同埋永遠免費係最貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞