姜B的廣告多到痴線

558 回覆
1281 Like 64 Dislike
學蝗語係為左將來搵食
唔係真心想學
兩件事
大表哥拍戲或做主持 佢轉數都幾快
老虎仔仲細 可以慢慢練
皮皮真係唔知點好
睇睇下銀魂The Final ,字幕都突然彈出句姜B出黎 diu 你當場笑左出黎
小學生
講真搵得姜B,都係賣後生一輩嘅產品同服務!
呢個年齡層又好似冇乜得幾個代表性人物!況且聽講佢收得亦唔係貴。
藍或者廢老, 因為姜唔係CCTVB出身, 但又咁紅, 顛覆左傳統大台霸權
呢隻未試過
我剩係用緊洗頭水同護髮素
奇異果蘋果薑同蜂蜜都有用過
蜂蜜要天氣好凍嘅時候先用 而家就一定唔會用
奇異果同蘋果薑都啱春夏秋
用完真係少咗出油
港pop以前都hit過,起碼大中華地區東南亞華人都好多人會追
果陣K-pop仲未發圍出韓國
不過依家香港就算玩幾多隊偶像組合都唔會追到K-pop
整體實力,歌曲,編舞,外表,多元化,入屋程度等完全唔係韓國人果個級數

BTS都算依家既世界數一數二偶像,佢地唱既日文歌都明顯唔及韓文歌咁hit
如果J-pop都追唔到,更何況更小眾既廣東歌
發展到本地樂壇多元化少少冇咁悶就做到既
想再做到以前既成績就幾乎冇可能
尤其係大陸自己都做緊一批新偶像
香港有資歷又紅既歌手都上哂大陸搵食,得返啲冇咩大陸市場既人仲會留係度唱廣東歌
我都唔想幫襯萬寧
但之前用je l'aime太快用晒好唔抵
主要係為咗松本潤先買
屈臣氏有隻timotei都好用
但用耐咗又易出油
唔可以長期同呢個牌子 間中要轉下
咩老豆老母教到啲小學生咁弱智
大陸其實都好大競爭
你睇下 kenny 都要返返嚟就知 淨係拍劇死梗
反而做歌手 有一首傳唱度高既歌已夠
香港成個演藝圈根本就好難救返起
電視台就得2個香港人會開黎睇
CCTVB唔駛講,依家只會垃圾劇膠劇中港合拍劇
ViuTV多數都係買外購劇,自家製作又少又只會捧自己偶像

電影又係果幾個影帝拍埋啲拍到爛既戲種
依家票房又低
一日有中資投資,一日都唔會拍到啲咩好片出黎

樂壇相對好少少,但唔會返到以前最光輝既時候
我寧願比佢賺都唔比啲爛鳩KOL/youtuber賺
好似乜鳩蛙妹肥蛙果啲濕鳩mk妹都唔知憑乜學人賺幾雞野一個月
得ian同clarins喺lunch time開過十幾分鐘嘅fb live咋嘛
有其他mirror成員幫手宣傳咩?
家陣香港票房高果D電影, 多數都係警匪劇
例如 拆彈2 , 掃毒2, 之類

真係唔知好嬲定好笑
經緯線隻故做得唔係幾好,
推薦大家睇果籽呢隻:
https://www.youtube.com/watch?v=JqtyWmMwcb0
睇都睇到悶
仲要又係果幾條友做主角
我係識姜濤再聽mirror同其他成員既歌
打緊字既呢個時侯聽緊狂人日記
其實真係多到有d煩。
咪 jer 同 ian
本身都係知知地
warrior 狂 dwbf 眼前一亮
warrior 嘅 alton 同 lokman 都好正
細路仔邊有為將來搵食呢個concept
我講緊越黎越多細路日常對話講蝗語
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞