[突發] 屋企隻貓突然生bb 有咩要注意

1001 回覆
541 Like 6 Dislike
想知樓主用咩app執相 好靚呀影得
想知樓主用咩app執相 好靚呀影得

手機app咋 VSCO
一陣如果想幫佢地買啲嘢
應該買咩好
有咩係必須

餵奶用既野
診所好似都幾貴
仲有bb貓用奶粉

bb貓如果一直飲貓媽奶仲洗唔洗特別餵
真心唔識 想聽經驗

記錯左另一隻
你呢隻有阿媽
佢又好似肯餵
有貓奶應該就可以

好睇你個隻貓媽嘅狀態,如果精神又食得訓得,可以由得佢自己發揮。如果你同貓媽感情好嘅,佢係唔會介意你搞佢個仔,不過個仔叫佢就會黎搶仔。

我個時生四隻,我地大人就同貓媽輪更,我地番工訓覺佢就佢餵,我地係屋企就我地餵,當然啲B會自己搵老母。

仲有夏天你開冷氣就記得保暖,比個暖水袋用兩三層毛巾包住,暖暖地又唔會太熱

仲有就係你而家要買初生貓糧,比貓媽食。因為初生貓糧營養比成貓糧高,貓媽要餵奶會好大消耗,所以要加強吸收。

另外去診所買定盒貓奶粉,貓媽餵得多乳頭會腫痛,如果貓媽唔餵就你餵,或者你想佢休息下就自己黎。一盒有三包,你一隻應該夠用。遲下戒奶就買多盒浸糧餵

收到 唔該巴打
https://www.dropbox.com/s/xf56nsvn879sxco/2017-05-17%2002.20.43%201.jpg?dl=0

好想俾佢瘋狂爪我塊面!

巴打好重口味
尋晚做乜搞到無啦啦睇醫生
係因為佢生完你成日影佢搞佢搞到佢無得休息壓力大咋麻?
因為上面都講過,要有安全感,人生完都要休息啦,
生仔已經壓力大夠辛苦,之後仲要比你騷擾影相,
佢生完你成日騷擾佢,好易搞到佢壓力過大,引發其他問題,
其實生完之後,媽媽識lam佢比佢呼吸,食胎盤嗰啲既話,
證明佢都算識得照顧BB,唔使太擔心,

同埋得一胎並無問題,只不過好似人生孖胎三胞胎咁少見啲,
而且有死胎既話,生完廿幾分鐘只三十分鐘都未有另一隻,
正常約五至十五分鐘會有下一隻,
但佢後面仲有啲液體流出黎/成日望/lam後面,加上表現得唔舒服唔想郁,
咁就可能仲有BB未出世,如果都係唔見有,
就要用少少力按佢心口掃落個肚,感覺到有舊野就代表仲有BB喺入面,
咁就要盡快幫下佢手,
樓主影到3.1同三三好得意
我屋企個隻肚腩就有

但佢後面仲有啲液體流出黎/成日望/lam後面,加上表現得唔舒服唔想郁,
就要用少少力按佢心口掃落個肚,感覺到有舊野就代表仲有BB喺入面,
咁就要盡快幫下佢手,

照埋xray啦話無死胎

咁就要盡快幫下佢手,

照埋xray啦話無死胎

超聲波定X-ray?

Xray
仲有啊 BB會唔識自己去廁所
不過三三應該會幫3.1去既

我今日都有留意啊
三有幫3.1 lam
但洗唔洗搵啲咩比佢墊住?
定由佢痾?
留名跟進
今日會唔會再有新相睇
好想同貓B 一齊生活
樓主可唔可以領養我
居然真係生一隻 ,好少見 難得
好想同貓B 一齊生活
樓主可唔可以領養我

我今日都有留意啊
三有幫3.1 lam
但洗唔洗搵啲咩比佢墊住?
定由佢痾?

用暖水濕條綿花棒按摩c 眼幫助排便

好細粒好難影

仲未開眼

借黎摸一下得唔得

老鼠仔

佢阿媽去左邊

出左去hea

超可愛呀
好想同貓B 一齊生活
樓主可唔可以領養我

要唔要調返轉
好想同貓B 一齊生活
樓主可唔可以領養我

要唔要調返轉

我可唔可以領養樓主
領養樓主+1
領養樓主+1

樓主:sorry,我已經簽咗賣身契比隻貓成為咗佢既奴才,話唔到事
領養樓主+1

樓主:sorry,我已經簽咗賣身契比隻貓成為咗佢既奴才,話唔到事

我先係主人
開放領養
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞