[突發] 屋企隻貓突然生bb 有咩要注意

1001 回覆
541 Like 6 Dislike
加油巴打,同時希望貓貓母子平安

你摸下佢安慰下
慢慢再全身摸下睇下邊part大反應d

摸落下半身好似縮
因為好似唔會得一隻,所以好大機會有BB生唔到出黎,係入面死,唔痾出黎就會死好似係
因為好似唔會得一隻,所以好大機會有BB生唔到出黎,係入面死,唔痾出黎就會死好似係

而家打去問有無得睇
貓通常生完都係會附吸好重嫁 一係因為佢地覺得好熱 一係就仲有bb 一係佢地low blood calcium 唔夠 你先將佢放係涼d既地方先啦
明明係奴才既保護下會好安全
點知俾奴才拋棄 仲要有埋BB

樓主要俾心機照顧佢地啊
一定會冇事架
貓通常生完都係會附吸好重嫁 一係因為佢地覺得好熱 一係就仲有bb 一係佢地low blood calcium 唔夠 你先將佢放係涼d既地方先啦

補充calcium不足要去睇醫生 同埋要留意佢地時要比多d 私人空間貓媽媽 佢地要生唔鐘意人地望住 會有壓力嫁 總知搬左去涼d 晚地方先啦
加油

巴打好熟
但都係睇睇穩陣啲
三三
你要加油啊 樓主你都係啊
三三加油

巴打好熟
但都係睇睇穩陣啲

我唔訓住啦咁 有咩事就即刻貼出黎啦
留名 貓貓母子都要平安 加油呀
叫俊傑啦
我嗰陣屋企隻貓都係無啦啦生係我個肚度(冬天凍 會趴係我肚上面訓)
由凌晨四點陪佢生到早上十點⋯
睇左兩個醫生先知佢大肚,本身係要帶過去結紮,check左有四胎,最後個胎隔2h先生出黎,真係好擔心好驚,好彩貓媽媽好信任我同屋企人,唔係都唔知點算

樓主加油呀!真係有事就唔好等,直接去24h寵物醫院啦!
點啊?
加油啊
去睇醫生啦
點啊?

搭緊的士出太平道

巴打好熟
但都係睇睇穩陣啲

你都唔好訓住呀
加油 注意貓媽保暖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞