[突發] 屋企隻貓突然生bb 有咩要注意

1001 回覆
541 Like 6 Dislike
我諗係唔抵得人執到美短掛
人嘅妒忌心真係

我無養貓
咁見人靚就要執人翻屋企?
你以為玩pokemon捉稀有品種
道德高地

小美人

樓豬影相真係有一手
留名
依家發動技能都會比貓撚屌
屌你執左人地個仔屌你唔睇附近有冇貓媽屌你執左人地隻貓屌你捉貓返去過舒適生活

唔係呀我無養貓
只係唔明好多人為左想養貓陪自己而無啦啦執走人
仲講到好正常好似玩pokemon咁
慣喺街嘅街貓又執,bb又執
其實走落街執貓係咩心態 真心想知
我唔知樓主個case係點所以問下
同埋主要因爲呢個品種同埋咁乾淨可能真係有人養緊 如果誤會嘅道個歉先 唔係話你搶人貓

可能你無追post
再講多次其實所謂名種+痴人係街到流浪係好危險
你睇下我都可以接佢返黎
其實任何一個人 不懷好意 執佢返去繁殖又盛係幾咁易嘅事
佢只係出現左一星期
唔係由細到大都係戶外生活
佢係戶外嘅求生力其實好低 (我唔會話無嘅 但係低啲)
帶佢睇醫生連蚤都唔覺眼有
我都知有機會走失
已經出哂post問
放埋係自己邨group 都係執到佢嘅附近問哂啲人
話佢係突然出現 有啲人見過佢2日 最長1星期
照計唔係鋪頭放養貓
亦都無見到任何尋貓post

成件事類似係咁啦
街貓成日見
從未無啦啦執佢地返去
救過有病嘅貓
亦都等佢好返之後放回
知道都明白有啲貓適合戶外生活
但亦都想講其實唔係真係得閒到見到名種就9衝執返去 都有考慮好多野
就係咁
但樓上都唔係無道理
算係理性討論啦
技能其實唔好隨便發動
唔係執左 出事 或者唔鍾意又放回
比多啲人知都好的
不過希望某部份人屌之前追下post先

養動物係一世嘅承諾

多謝
三三近況如何?
三三近況如何?

佢keep住想出黎玩由得個b自己係個箱入面
不過我要返工所以唔係屋企 我爸爸做奶爸
爸爸話尋日3.1個頭塞左出去個籠到
但33唔知點做 淨係拎隻手拍下佢
所以而家拎野封左個邊了
三三近況如何?

所以而家拎野封左個邊了

33: 番入黎啦死仔 啪啪啪啪啪

三三近況如何?

所以而家拎野封左個邊了

三三呢個未成年媽媽好似無乜母愛
三三近況如何?

所以而家拎野封左個邊了

33: 番入黎啦死仔 啪啪啪啪啪

開始懷疑3.1嘅智商

絕對無
本身佢同個b係紙箱入面
之後朋友拎食物比佢
三三一見到食物就起身衝出黎
成隻b推左出個箱出面
隻b係到young下young下叫哂咁
但佢淨係想食野無理過佢

最後3.1自己爬返入箱

Mk妹未婚懷孕,要阿爸阿媽幫手揍多過自己揍

啱先沖完涼出黎見唔到隻b
原來跌左去佢後面攝左左
但阿三不動如山

好搞笑好sweet啊

有無人話我知點先可以教識三三叼住個仔

點解我會自動幻想咗樓主叼住3.1個樣

呢隻腦魔喊住咁叼

咁奶唔奶
會唔會係兩隻公仔投胎成真貓搵你傾計

生少左隻喎咁
樓主 三三今日有無盡媽媽責任照顧3.1呀?
三三同3.1都好可愛

絕對無
本身佢同個b係紙箱入面
之後朋友拎食物比佢
三三一見到食物就起身衝出黎
成隻b推左出個箱出面
隻b係到young下young下叫哂咁
但佢淨係想食野無理過佢

最後3.1自己爬返入箱

Mk妹未婚懷孕,要阿爸阿媽幫手揍多過自己揍

啱先沖完涼出黎見唔到隻b
原來跌左去佢後面攝左左
但阿三不動如山

樓主你就幫個Mk女揍B嘅嗰啲阿爸阿媽

衰女出去比人搞大左個肚要人執手尾

樓主得閒多d留意下三三會唔會「宅」到3.1窒息
貓b好脆弱架咋

救左好多次
而家佢直頭為左出黎玩由得個b自己係箱
3.1好堅強
追晒post follow 埋樓主ig
樓主好有愛
祝3.1健健康康肥肥白白
樓主好有愛

一剎那以為自己覆咗自己唔知
三三好可愛
恭喜樓主做爺爺
3.1要加油,快高長大

想領養3.1個班撚樣,養撚掂自己老豆老母先啦冚家鏟
三三好可愛
恭喜樓主做爺爺
3.1要加油,快高長大

想領養3.1個班撚樣,養撚掂自己老豆老母先啦冚家鏟

其實係做左阿婆
樓主好有愛

一剎那以為自己覆咗自己唔知

你個名
d領養乞兒真係好乞人憎....
想睇多啲3.1嘅相
想睇多啲3.1嘅相

有機會再影
唔知幾時開眼呢
一陣如果想幫佢地買啲嘢
應該買咩好
有咩係必須

餵奶用既野
診所好似都幾貴
仲有bb貓用奶粉

bb貓如果一直飲貓媽奶仲洗唔洗特別餵
真心唔識 想聽經驗

記錯左另一隻
你呢隻有阿媽
佢又好似肯餵
有貓奶應該就可以

買ad 罐比貓媽, 喂緊奶呢兩個月可以轉b 乾糧比33食,生完仔要補下,另外可以買ciao 糊仔當零食喂,補水又補蛋白質 我屋企兩隻,一見ciao 就發癲。
一陣如果想幫佢地買啲嘢
應該買咩好
有咩係必須

餵奶用既野
診所好似都幾貴
仲有bb貓用奶粉

bb貓如果一直飲貓媽奶仲洗唔洗特別餵
真心唔識 想聽經驗

記錯左另一隻
你呢隻有阿媽
佢又好似肯餵
有貓奶應該就可以

買ad 罐比貓媽, 喂緊奶呢兩個月可以轉b 乾糧比33食,生完仔要補下,另外可以買ciao 糊仔當零食喂,補水又補蛋白質 我屋企兩隻,一見ciao 就發癲。

尋日換左bb糧比三三喇
我睇下ciao
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞