[增值自己]在職人士想學日文,有無邊間好介紹???

214 回覆
10 Like 6 Dislike
我可以答你。係
未見過你講日文喎但係
呢條撚樣我留意左好耐
一日到黑都係度出題考人,但係又從來無比答案架喎
我係你開定唔記得另一個巴打開既POST最記得佢有句好撚經典既
「唔好隨便將知識袋入人地個袋度」
真係CLS,唔係有心交流既入人地個交流POST托柒咩

呢條撚樣都考得人牌多

「ありがとう」()英語()「Thank you」です。
わたしは日本()友達()電話()かけます。
わたしは誕生日()母()プレゼント()もらいました。

呢三題N5架咋,而且我全部有答案,唔係淨係係度鳩噏
唔講真係以為條友係開日本語學校
解答
好幾年前上架啦 我都唔記得佢叫咩名之後我重轉左班
搭單問下咁多日文大佬
最近開始自學日文 都係睇網上音速日文學
睇完啲grammer個啲 但係又冇問題比我答下
記得唔係咁好 有冇咩練習問題書推薦比我呢啲岩岩自學既人?(五十音背好 岩岩先學present 同past tense)
喂大佬, 呢個世界邊有免費午餐
我從來都唔會做免費教學
咁你就收皮啦仆街
師資得N3
巴打五十音係點背一路寫一路背?
https://www.jpmarumaru.com/tw/JPSongList.asp
我用呢個背五十音 有得寫有得聽
各位有意報日文班既請唔好報東大日本語

5分鐘前比我捉到佢係CCTVB落廣告
蝗味濃
我之前N3係日經上過一個日藉既, 全部跟書教, 問問題自問自答, 學生可以全堂唔洗講一句日文
第一日語其實唔錯
當年同朋友讀,日本籍老師同香港老師交替上堂,兩個都好幽默好有心,恩師嚟。
想問下點樣知道其他班邊個老師教?
打電話問日語組,問完先報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞