[增值自己]在職人士想學日文,有無邊間好介紹???

214 回覆
10 Like 6 Dislike
見人生流流長,有排都未去得旅行,想襯呢段時間學下日文,希望第時可以去旅行時應付到基本對答,同埋睇日本綜藝大致明白

上網做左好多research,原本想平平地揀第一打好過底之後轉pasona練oral (用埋持續進修基金)

但見d堂大部分都係一個星期上一堂,我想問有無D可以密集D一星期幾日放工時間或者星期六去埋上堂嫁?

利申: 肯做足功課同每日溫書
唔好去第一同日經 依兩間師資好參差
Pasona依家係混合模式教 如果無減學費嘅話我覺得唔抵
如果你想好似返學個種咁 日協可能會岩你
不過佢開班好似係一季度咁開
上過hkuspace既日語入門班,今年好似一星期上兩堂3個鐘,不過好睇邊個教
買本書自己學啦
大家學標準日本語+時雨の町
一黎已經夠你初期學
二黎就算學學下放棄都唔會洗你好多錢
學學下放棄,本身就唔會洗好多錢
上過有個男阿Sir 串到爆 無禮貌耐性之餘 上堂唔比用電話
我見日協好多人屌咁巴打有經驗嗎?
我自學真係麻麻,好需要有老師lead住
有無巴打知道邊d有密集式工餘時間既堂上
why not 暴大
背好50 音先去學
私人教最好
有N1
pasona有週末班就好
第一
http://daiichi-school.edu.hk/course_new_kw.pdf

我見佢d班好似係每星期一堂個d黎既有無D密集既班嫁第一
有 密集一個禮拜一堂 一堂四個鐘到 週末
有無人知東大O唔OK?我見佢有堂係一個星期三日,讀9個月就可以N4/N5程度
垃圾黎, 夠膽死一個月轉幾個導師
識教果D都好快就走, 淨低既你自己諗下咩質素
大陸人做老細扮日本人開, D教材大部份都係殘體字
下乜咁樣..........仲要好撚貴下.......
佢學費包埋教材費
有段時間話供應商冇貨(大家的日本語)
所以用住影印本派上堂先
拖到最尾一兩個月變撚左老翻既殘體大家的日本語

但教材費照收
如果係N4/N5 真係自學就夠,你上堂最多係有得被人捉下啲發音。你真係想上堂學嘅都一樣建議你自學返一定程度先

BTW,上面有人講日經唔好嘅原因除咗師資外,最大問題係佢課程拖長嚟教,佢N5嘅course其實係讀到N4差唔多一半先完

利申,讀到N4就沒讀落去,不過睇戲、打機沒翻譯完全沒問題
Tamago
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞