[增值自己]在職人士想學日文,有無邊間好介紹???

214 回覆
10 Like 6 Dislike
呢間可以試第一堂,試完ok你真係上堂,佢會減番錢,分unit咁比錢,hkd800共8堂,但我唔記得有幾多個unit
有冇intensive
平平地去工聯會學基本功 先,之後先考慮自修或上堂
宜家工賊會興趣班課程係咪都轉哂網上教學?
得週末應該無
時雨我覺得雖然算齊同某d位詳細,但唔岩初學者,d文法冇好似冇分類,好難記,好多書都好過佢我覺得
上網睇好似冇再收生
有得報沼島朝美就報沼島朝美、有馬啟子都 ok
香港人老師就鄧國基 (唔記得個全名係咪咁)
睇咩人教,大致上係 ok
多謝大佬
日經同Pasona 我都上過

日經就係傳統香港補習社教法,有時成堂都唔洗開口講一句野

Pasona 就調轉,花好少時間講解文法同語彙,頭10分鐘同大家一齊讀下都叫教左,上到N2班有好多相似既文法其實教完都唔係好明,之後一半時間用黎搞project練oral, 但其實都係鳩講

個人覺得上到高班反而要搵返香港人教好d,可以搞清文法
日協is the best
用左兩年考N1
有冇考慮自學, 而家youtube大把片學日文
想問大家講既背定50音,係背讀音定要背埋點寫淨係記字母都已經唔易
https://www.books.com.tw/products/0010142884?loc=P_0019_002

買呢本copybook 返去練
有晒筆順教埋點寫
寫就其次啦
日常生活,就算你以後返日本公司
都極少要你寫日文...
想問係咪真係可以完全自學日文
唔洗上堂都可以做到同日本人好順暢咁溝通?
日經個miracle先生勁好,當年讀過
好多年前喺第一學跟李先生
佢gramma 教得超好
唔知而家仲有冇做

我以前係喺工聯會學咗五十音先去正式上堂
因為學五十音都要d時間
出去學通常4堂就教晒。上得好辛苦
自學五十音先都係一個好選擇
46 only
邊個阿sir?我都上緊hku space嘅日文入門班
呢排寫字愈黎愈核突,頭先Google左啲練習帳放落iPad度寫
唔使買喇,呢個仲附送埋看圖識字
實戰30cm黑人是真的!大槻響自曝「被頂到肺」:眼前突然一片空白
https://lih.kg/2453979

睇完呢個po更加想學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞