[懶人包後更新啦] 絲打喺邊度買bra? (18)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
我最一開始係有買錯days light嘅 著65F
第二日我知自己買錯咗就去咗試今期days個款嘅紫色 試完70D都係太細就上網買 等緊佢寄黎
統一覆吓數據先
我一開始真係冇度過90度 剩係度咗45度
頭先重新度返 下圍最緊65-66 45度係83 90度係85
我已經照住塊鏡度或者可能真係我度錯
我個陣去試70D係因為冇曬65圍同埋70E
試完我自己覺得嗰杯都有少少逼
問咗sales幫我睇佢都話杯都包唔曬啲肉就唔肯俾我買
想問下會唔會係因為我之前都一直著錯size先會搞到個胸型咁散咁扁?
我呢兩年都係著miracle bra嘅70C 係最近個胸大咗啲所以先想買新bra
試咗啲65圍先知自己嗰舊bra條背帶已經著鬆到好似75圍咁
前兩日去tst peach john
days系列得返一款days light
睇嚟都係要跟post學吓日馬買
你正碼應該係65E
唔知你會唔會真係肉比較多要著大一個碼
定因為你想「包埋側邊啲肉」所以揀大左
我就唔會太信sales
呢度都有絲打俾PJ sales fake 過買大左

會唔會有機會你之前著開體感偏鬆所以比較緊你就唔慣?
正碼著上去好圓好漲卜卜架
建議你follow佢地ig
嗰日佢出新款嘅post十五分鐘後我即刻換衫出去買
但去到已經好多人排緊fitting
可能因為我有少少駝背 背脊就比較多肉 撥吓撥吓就可以滿杯
咁你自己著得舒服就ok
不過都提番你要小心撥過龍呀
多謝返絲打先
等我再學習吓點樣揀嗰啱嘅bra
65圍對我黎講真係緊 但係好似嘗試習慣吓會好啲咁
我仲等緊嗰days係日本寄過黎 如果我真係買大咗我咪當有位俾我豐胸填滿佢
一定要試下習慣呀
你就咁度先65 著到70真係太鬆
對波會變一pat 野 我真係切膚之痛
我跟呢個運日本送香港 運費堅平

https://youtu.be/HPgRFUhUTSY
上84 下65 請問係咪著65D 啊?
追左好耐post 未追曬
好想換過曬啲bra 但pj days 斷曬碼 試都冇得試
都唔知幾時先買得到
我同你數據差唔多,著緊days 65D/70D
可能係個別款式杯型唔同,70D果個只係大65D少少少少
我係圓盤胸,覺得個鋼圈有少少窄(特別係65D),如果底盤細啲應該啱啱好。之前有一款特別淺杯既65D直頭係成件都覺得細,所以可能有啲款要65E先啱

我都好想有得試真啲
唔係今日新開咩咁快無
Tst舖係搬去美麗華咋
Days已經出咗一排嚕
以為新舖會補貨
仲諗住陣間去
企直/45度/90度?圍差19著到E啦(D 17.5 E20 F22.5)
同你差唔多下67
著緊65E
買過65D但唔得 好壓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞