[懶人包後更新啦] 絲打喺邊度買bra? (18)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
咁你係屋企都戴下bra 啦
我諗都需要
本身戴咗好幾年bralette 而家戴返正常果啲好唔慣
絕對有用過你夜晚戴美胸bra
有鐵線承托好好多
著過胸托係膊頭同背脊痛
未試過腰痛
搭單問下
除咗個bra發現上胸有壓印
係咪代表cup太細

(著上身唔覺壓
想問下我著完bra呢個位會凹咗 (虛線位)
杯邊係貼胸
係Bra變左形定我胸唔夠肉
可能係着得唔夠高/胸盤細 木瓜胸?我瘦左之後都係咁
範圍咁大?照鏡睇多次係杯入面定再高啲,無圈錯位就似係未夠肉,如果再高啲就可能本身上胸無肉,大胸細胸都會有呢個情況

杯邊貼胸有機會假滿杯,如果打側睇都係好貼胸就試下加墊/著高啲。台灣啲矯型款偏扁,好多都係著完出黎呢個位無肉,可以參考下
想問下我著完bra呢個位會凹咗 (虛線位)
杯邊係貼胸
係Bra變左形定我胸唔夠肉
範圍咁大?照鏡睇多次係杯入面定再高啲,無圈錯位就似係未夠肉,如果再高啲就可能本身上胸無肉,大胸細胸都會有呢個情況

如果係3/4杯,杯邊貼胸有機會假滿杯,如果打側睇都係好貼胸就試下加墊/著高啲。台灣啲矯型款偏扁又罩面大,好多都係著完出黎呢個位無肉,可以參考下
想問下舊bra大家點處置?呢排清左好多出嚟唔啱着 扔曬又覺得好晒

呢個位 我著高啲好似仲明顯
我上胸無乜肉 有大細胸
但大個邊先係咁 (有加墊)
著days先有 矯形款反而無
但條線隔離已經係杯尖成件bra最深嗰個位,亦係通常乳頭嗰個位

有無個款既相睇下?近期啲PJ 新買返黎未洗都有啲偏尖,可能係圓胸著尖杯fit唔到,洗多幾次睇下有無好啲

又或者係撥肉太多,啲肉係晒中間,所以有啲位就吉咗,試下回撥有無好啲

呢款
但開頭無咁樣 會唔會係我無手洗洗衰左
我試試先 唔該晒
我買親peachjohn啲bra洗多幾次嗰個位就會凹
之前以為係唔夠肉啦
但其實就算夠肉頂住個bra都會凹
所以應該都係因為洗得衰
之前一直著satami 聽大家講完想試pj
所以買咗佢個新款 miracle bra 試試
都真係唔錯 覺得好靚

不過比起satami都仲係有啲厚
有冇咩推薦?
如果有追post 應該個絲打推咩?
由頭到尾得一個系列
應該知*
最近買咗pj days light嘅bra (冇睇清楚懶人包見到有個days字就買咗)
我自己度下胸圍係66 但係我一路都著開70圍 (之前下胸圍係68)
個sales畀咗個65圍我試 我扣最外面都覺得好緊 後面擠咗少少肉
俾個sales慫恿咗我買65圍
結果買到返屋企著咗一陣都覺得好唔舒服 少少抖唔到氣 除出黎勁明顯有個鋼圈印好紅
如果我著返70圍嘅話 扣最入面我覺得係最舒服
第二日再問個sales佢話我唔舒服都好我都應該要習慣吓65圍
所以諗緊應唔應該換size或者換其他款好
如果70圍要扣最入先舒服嘅話 65應該啱你多啲喎
可以試下跟懶人包做band test 睇下會唔會係cup size唔啱或者杯唔夠深
有追 days 嘛
我去咗門市見唔到 可能冇突登搵
試咗好多自己覺得啱自己嘅 再搵其中一款買
分享吓姐 下次唔講days唔留comment囉
咁又唔係咁講
我又無話你買其他系列唔岩
但係人地推薦左你又唔睇 跟住又問有咩推薦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞