[懶人包後更新啦] 絲打喺邊度買bra? (18)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
睇完懶人包都唔明
我係胸位下移,都幾嚴重
係咪即係着胸圍要有上稱咁上?
多謝絲打嘅回覆我有較短同著高呀,但硬係有d空位咁80E同75F唔係姊妹size咩?冇G啦,我都想有骨架都唔細

以前貪舒服著啲舒服bra
而家胸位下移得好嚴重胸形仲散晒
依家想整返靚第一步應該點做好
多謝絲打詳細回覆下星期放工再去試唔知sogo part 2有咩呢
第一步緊係著啱size先啦,跟住就係著得啱,著高d,托返起個胸
係咪用胸托效果會好好多?
同埋胸圍着高啲嘅意思係咪托到最高而後面條背扣係冇扯起?
胸托我就冇著過,你去bra店試下啦,親自去試下感受下個效果

後面嗰句我覺得啱,但你記得較短條肩帶同撥肉,一齊著靚個胸

一齊加油
Btw問一問,我廿幾年黎都覺得著胸圍好唔舒服,
著得舒服果啲通常係無鋼圈得去布果啲
究竟係我著唔岩bra 而唔舒服定係其實個個著bra 都唔舒服?
你係邊到覺得唔舒服?wire頂住?雞心痛?我覺得係個bra唔啱你胸型,同埋bra料差,所以你痛
點解成日係bra 店試bra 果陣覺得好fit 好岩size,
買完再著既話郁兩郁就開始空杯同無咁push up,其實係咪正常?
又唔係痛既
唔舒服係覺得好似成日要用個胸去就個bra
因為我成日著bra 岩岩著果陣就無野,幾個鐘之後郁兩肉就會開始空杯離罩
因為我個胸本身上空無肉,明明以前唔係咁,睇左樓主個懶人包之後先發現原來我係胸型下移
所以而家搞到咗著好多bra 都會空杯,跟住個Bra 邊一唔貼胸我就覺得好唔舒服,變左成日唔敢大動作
有無撥過龍呀?有時size揀大左撥過龍,撥晒啲肉上最頂,岩岩著好咪好似好豐滿好靚,但係你郁多幾郁啲,肉沉返落底去返岩嘅位個時,就會離晒罩,雞心又好un,肩帶邊又刮

度下自己咩size,之後再去bra舖試多次啦
度左自己上83,下70
一般著開 70b /70c

但都有哂呢啲問題,其實係咪我姿勢唔好
定係本身上胸無肉,所以bra 邊唔貼胸
因為你下圍70著70其實係有鬆
你第一下著落去岩但其實慢慢會向上走
可以試下65D 睇下會唔會無咁易走位
一陣準備去mm 睇
個人建議試返70圍都ok啦,mm好似偏緊少少 (有錯請指正)

追po見你講起「要胸肉遷就bra」、「著得舒服嘅都係無鋼圈」就咁睇,都係好經典嘅模杯弊病 (模杯定義詳閱懶人包)

如果你轉咗夾棉個體感應該好啲,如果真係胸位下移就唔建議你著矯型啦,背帶包到咁高,根本無位比你抽起黎著,但當過渡咁著都不過不失嘅
mm係可以着返70b 其他日本牌子試65cd會好d
mm唔好揀高協款就得 同埋學下分胸形底盤杯形 對你揀bra都有幫助
同埋d bra着完一日 個鋼圈印同你d胸形match唔match都好重要 個印唔岩位d胸肉係唔會托得起 都有可能個鋼圈壓住d肉所以你先唔舒服
你好準
岩岩去完mm ,sales 都係建議我70b,試左出黎好貼好舒服,
買左一個試下先,睇下會唔會都係著幾著就離罩
岩岩去mm 買左一個黎試
暫時覺得好貼同幾舒服
都係70b
有冇絲去左tst peachjohn買bra
啲優惠有啲吸引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞