[懶人包後更新啦] 絲打喺邊度買bra? (18)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
因為你話聽大家講完想試pj
但又唔係買days
感覺咪似追完post都好似無追咁
所以絲打提醒下你係咪無睇清楚姐
出名薄墊嘅days唔買,但買出名厚墊嘅miracle,你又嫌厚,上黎問返邊隻推介,所以大家咪咁大反應囉

呢件miracle當交學費啦
我剛入手miracle同nice body
試身都係65太窄 背脊會擠肉
試咗upside down band test都係太緊
最後買咗70
返屋企度都係下胸圍66
其實pj係咪本身偏緊?
Depends 嗰款嘅背帶
上款Days 就勁有彈性 下胸圍72 着70都要改細
會唔會係cup size 嘅問題?
同埋體感都有關係
其實pj好多都偏鬆
我下胸圍62 買65都要改短條帶
btw你nice body唔會覺得太厚墊唔舒服咩
有冇絲打買左pj既Cover Cleavage Lacy Strapless覺得好壓胸胸形唔好睇咁
我上個禮拜買左幾個mm 嘅bra 係舖頭試嘅時候明明好似好fit 好啱咁 但係返到去發覺有兩款唔係著得幾舒服
其中一個就係新出個款無鋼圈 係試嘅時候見到姨姨幫我一撥就有啲事業線 實在太吸引所以一嘢就決定要買呢款 點知返到屋企著落都幾緊好壓胸抖唔到氣咁 唔sure係底圍太細定咩(著上身有around兩隻手指鬆) 不過佢呢款個罩都幾厚 諗緊要唔要買延長扣再試試佢

另外個款就買左無敵美g 試嘅時候又係好fit好正 但係著足一日發覺好壓雞心 尤其一有少少寒背就仲頂 好似係到提示我叫我唔好寒背 同埋唔知係唔係我著嘅時候拉鋼圏撥返啲肉入杯嘅時候拉得太大力 側邊背帶好似有少少鬆鬆地 (我剩係著左幾次jaa ) 同埋呢兩個bra 個扣搞到我背脊好痕 可能出汗yip 住左 但係其他bra都冇呢個問題 點搞好

唔知你地著mm bra 會唔會都有呢啲問題 定係我咁
反而我希望佢快啲鬆依家個個緊到hihi 早知買75 依家又冇得換
好啦唔該你咁我試吓拉高啲 不過成日形住鋼圈會壓到個胸
同埋上次阿姨同我講佢地啲bra 要企起身撥肉 唔係烏低45度咁撥 我而家着佢哋啲bra都諗緊要跟邊套說法
咁證明我冇佢個方法著係啱唔該哂你啊絲打
多謝絲打 做咗個band test之後發覺冇正常著咁緊 係舒服嘅諗住上網買pj days
想知今次呢款days會唔會飛釘/啲lace好明顯?
因為我係超級大汗同埋怕熱 所以唔係咁想打底但係又想著個好嘅bra
呢款唔會好明顯
絲打係咪去日本官網買?
我近排都想買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞