[PC/PS4(5)/SWITCH] Warframe/戰甲神兵討論區 (23) 準備RJJ

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
但DE係lee幾年越改越衰,balance唔係問題,至敝佢個嘅原則係邊啲熱門就 nerf個樣,但唔救啲冷門嘅,一係就buff到上太空(eg 戰刃,近戰3.0)跟手發覺中伏,就nerf返轉頭,仲要隨時衰過未改

今次仲on9,為buff主次武就nerf近戰,但buff又唔buff得足,而且又要人地farm爆先得,主次武個問題係唔夠位落晒mod(近戰有架式加容量),非aoe武器基攻差,變咗無人用
其實melee3.0根本無buff過咩嘢甚至可以説係nerf,只不過係令劣武變成可以用gum解,以前co可以令傷害指數式成長,combo直接倍數加乘傷害,BR 俾ge暴率係加乘modded crit chance, 啲mod配法可以更多樣化,而家全部冇曬,mod剩返兩三種配法,況且一日遊戲模式唔變(大量生成怪物),槍點樣buff都好啲人都剩係會用某幾把aoe槍同近戰,nerf嚟都嘥氣
唔係話幫de講嘢
成個武器庫超過300樣咁我諗都冇人可以滿足晒所有要求
de改嘢除咗melee3.0之外從來都係越改越衰(我諗都冇人會估到投擲武都有出頭既一日)
不過次次大改完之後你又會揾到以前冇用過既新玩法
農驚唔想農既一開始會跳晒船
前提唔係好似ubisucks咁,只要de唔郁你之前升過既嘢
作為一個玩家我覺得係可接受
終於升到30
投擲武除左glaive prime同xoris其他咪一樣冇人用
其他人我唔清楚
我自己有用spira prime
嗰個槍嚟ga
中文叫旋刃飛刀 prime
投擲副武
副武thrown weapon我當佢係投擲系㗎喇
就算glaive嗰堆buff完我都冇咩點用過
所以每個玩家玩法都唔同
大路有大路玩法,冷門既都有佢既生存空間
唔會話有一個大家攞到共識既結果
最開心既一刻
多咗30個riven位
仲有3粒umbra forma
我到以家都係一粒都未用過
仲等緊套khora p
次次講完哩啲嘢的話要再nerf ge人都自動無視
明明warframe係玩無雙,佢個pvp又無人玩,都唔知佢做乜成日用nerf嚟平衡
所以我已經放棄跟patch玩meta野
自己玩得開心就算
glaive得Xoris Glaive Prime Cerata有人識
任換
Teshin有時可以用steel essence換umbra forma
唔知係rotation定係random
ps4版幾時改近戰
如果大patch既話應該唔似7月
多數近年尾
你求神拜佛唔係tennocon嚟玩嘢
話會同sisters of parvos 一齊update, 而sisters of parvos之前話會全平台同時係tennocon前出(其實一早已經連埋喺gara prime 嗰次patch入面只不過未放出嚟)
有冇巴打有dethcube mod配置分享下
想知vaporize呢個mod點觸發
入simulacrum試好似有bug
上次有更新唔係好似1GB左右咩

我個人諗就應該七月頭一齊出
你仲刷緊嘅時候再有tennocon
tennocon咁先sho到有好多人睇

btw睇官方話係全平台一齊update一齊nerf
所以留意船入面個news: In dev > In cert
in cert後仲要等$ony批
所以應該會in cert 後幾日內冚家更新
rotation, 8個星期一輪
等睇tennocon個畫面好靚
de自己申請俾人係咁喪屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞