1個月前已經講左tsla 係on9 野黎,但無人聽

286 回覆
13 Like 192 Dislike
屌,on9 講緊branding 講market 你又走去講車
我夠知佢直路狂灣路亡啦
我夠知佢跑大山唔夠hothatch玩啦
我夠知佢落track 唔夠傳統車廠玩啦

咁你見model s x 3 多定 taycan/etron多啊
Mode x多定urus多啊

有架p1 Lp650 唔可以買多架t車咩

同你講事實深淺赤石呢堆地方係見t車多丫嘛
咩叫主觀?豐田係市值最高啊
第一!你行出街唔計的士 貨van睇下私家車係豐田多定benz多?懞撚
第二!入得大陸搞廠 用近代史去睇 幾乎入一間死一間
90年代幾多日資入去?你知唔知咩叫引入競爭刺激本地企業?過去三十年 外資入得支那幾乎全部死 暫時我認知裡面只有apple仲係保持到
但係如果你講到平 俾支那企業超越係遲早既事 外國都一樣有小米 華為死忠 咁樣又係咪客觀事實呢?
我理解唔到咩叫深淺赤石多t車
咁我眼見Toyota alphard係呢d地方多過t車
唔係話唔可以多超過一架 事實用電環保 暫時只係冇選擇
冇配套 未有比tesla更好 遲早會比支那車超越
其實Tesla買Bitcoin都可以有佢自己既部署,假如未來crypto興起,對電力同算力既需求都會大增。

電力需求大增自然利好佢太陽能業務,而目前Tesla用黎做自動駕駛既算力亦可以賣出黎
認真好尷尬...
成個大牛市年半得呢個數?
蝕錢係唔係仲尷尬 ? 價值投資者牛市業績差好正常
我一d 都唔介意慢慢變富
你就好似一個廢人,人地講東你就講西,為駁而駁,好撚可憐......

TSLA出緊既商用車,再之後貨VAN都會出,講產量講科技都係龍頭,我地買TSLA係投資,想賺錢,而家回調左咁多就傾緊幾時入位好,睇好佢未來成為第一市值企業

你睇好法拉利,或者其他車廠,認為可以淘汰TSLA,你咪去買佢地啲股票,投資都係想賺錢姐

人地講緊TSLA行緊前汽車龍頭豐田條路,想以量取勝,你就話係人買車都想充大頭,買德國車或者買豪華車,咁事實豐田賣得多定豪華車賣得多?
跟住又講咩日資外資入中國死路一條,而家明明係TSLA係中國需求好大,中共又好配合,黎緊上海仲擴建工廠,仲有TSLA唔係得中國一個市場......
1.5b 會令Tesla 資金鏈斷?
宜家咁平都唔買唔通等佢升千先黎買
你買開咩股?
整個list睇下
1.5b 只係講緊 0.25% market cap
你都on99 我冇話睇好法拉利 而家同你講投資價值講近代史
遲早俾大陸車企超越兼打入冷宮係事實
當年電視機洗衣機冷氣機咩精工業半導體重工業邊樣唔係日資帶入支那 最後咩下場?除咗apple有咩外資係大陸以非合資形式生存到?

你鐘意買多啲你嘅事 記住賺多啲呀

btw佢係唔止一個市場 但係要建立五級無人駕駛除咗支那咁鐘意基建又多水既國家可以鋪設成個網路去體現價值仲有咩市場幫到佢?日本自己d基建都搞唔掂 電線桿仲係60.70年前產物...印度?英國?美國?
佢做唔到真無人駕駛請問就係普通電能車有咩區別?大陸有蔚來 小鵬 理想 邊個牌子唔夠佢平?
同意條友係廢人,講野又無point ,淨係識得吠。
收皮啦廢人
唔關cfo事啦
elon musk話買,cfo禁都禁唔住啦
Starlink.....

所以你見條癲佬其實做野有成個picture係度
有冇睇佢本biography

Exactl7ly 佢就係想做蘋果係左陸個角色

雖然好多人買小米華為
但係支那人口裏說本,afford得到,又有得揀,支那人一定揀iPhone 一定揀來佬野
有冇睇最新nio quarterly result...
輸撚曬比國產t車...
啱呀 無錯啊 1.2年之內都睇唔到支那車企點樣超越到
不過5年後係咪第一市值真係有保留
ching你講番電話 我要逐點黎討論 咩叫afford到?咩叫冇得揀?你知唔知國產機一早超越咗apple係支那銷售好耐

【CNMO新闻】近日,CINNO Research发布了2020年第三季度的国内手机销量:

1,华为,占36.3%

2,vivo,占17.5%

3,OPPO,占16%

4,小米,占14.8%

5,苹果,占10.2%
Q3 新電話未出
得iPhone 11都仲有第五名

再者,比較支那機海對iPhone 根本冇意思
一部iPhone 頂兩三部垃圾國產機

支那機 an機 呢層睇市佔冇用,fragile product line

又番番去一樣話題
你眼見iPhone 多人用,定垃圾機多人用
自己research幾年都已經俾支那機超越咗
第四季出iPhone12都係排緊6.7名五甲不入
係香港多人用三叔 iPhone
係支那事實係多垃圾機

幾家圍攻你 再有利潤都有沒落既一刻

不過得啖笑 高登年代開始 吹咩微軟 fb 講親咩股票
咩最有價值 講咩死咩

純粹個人睇法 不喜就插
Q4 上番第一名喎
師兄你睇咩。。。?
個廢人唔係吠,係自打狗嘴,係自己屙屎自己食返,係佢自己話買車要充門面,窮人買德國車有錢人買法拉利,所以好快會淘汰TSLA,而家又話唔睇好
跟住講講下又拉去講電話,講講下又拉去中國車企,又話NIO平過TSLA,真係第一次聽NIO平過TSLA,人地NIO CEO多次講明唔會降價降到TSLA價,原因一來佢冇自己廠做唔到降成本,二來佢係想行豪華車路線
講講下又拉去講投資價值講近代史...
人地講東佢講西,人地跟佢講西,佢又走去講北......智撚障

最好笑係話行出街睇下街到咩車多,佢話睇到(唔計的士同VAN仔)係BENZ最多,原來數據分析係要投資者自己行落街去收集數據,而唔係睇財報資料同公司公佈既數據......
再講TSLA唔係只有私家車款,之後都會出商用車同VAN仔,又再次打鳩佢個狗嘴

一係佢個狗腦壞撚死左,一係佢老母冇生個腦俾佢......
好撚可憐
幾家圍攻你,就沒落。。。

邊度得出呢個結論嫁。。。。

They sell the brand, people love buying brand...
上次見你都好屌得,點解今次會忍呢條智障狗咁耐,好明顯佢智撚障9唔搭8,真心佩服你......
社工來了我帶路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞