1個月前已經講左tsla 係on9 野黎,但無人聽

286 回覆
13 Like 192 Dislike
人類總要犯同樣嘅錯誤
社工來了
信者得救
大廠開始出電車
Tesla 已經周街 中國印度都係
有輪子的東西都不應該投資
https://lih.kg/2351212
五年後tesla會係世界第一大市值企業
mark my word
革蛇,我記得你之前講過Tesla 升得最急既時間已過,咁你覺得五年或十年後Tesla 仲有冇可能係現價既10 倍?
我智商70, I just like the stock
之前咪有個連登仔開post話買Tesla賺咗1千萬而家點
咁快有人開Po
準備一晚暴升30%
洗撚五年咩
兩至三年一定係全球第一市值
主要係呢兩三年佢啲超級工廠起得7788
啲商用車同最低價個款車型既推出
仲有太陽能,能源業務升得好快
以上都係兩至三年做得到,幾倍產能同平價車推出,到時一定第一市值
呢d post同廢老講野一撚樣,之前都話左你xxx啦
你以為自己邊位?以月K睇Tsla仲係好高位囉on9仔
唔理佢勁定廢,問題係好撚貴
洗撚理呢啲傻鳩咩,有錢既,今次大回調好掃下平貨,冇現金就平時每月出糧買啲買啲咁儲貨,TSLA都好驚,都唔知講咩好,要做成世窮撚咪由佢地
而家TSLA = AAPL初期
佢唔跌我點入貨
等佢拆股再拆股再拆股
10年後留俾個仔
但你計漏左呢幾樣產業都有好強既競爭對手

而家連法拉利都出左電車(100km下純行電)

Tesla真係夠打?

太陽能既缺點就是要好天,真係取代到核能?
法拉利一部幾錢?tesla一部幾錢?

之前Porsche Taycan都有電動車賣,但起標要150萬左右起,咁tesla最平果部3x萬,最貴果部先150萬左右,大家市場唔同好難比較。
唯一要睇就係日本車同bmw果d比較下
你知唔知豐田點做之前既第一大市值既車廠,你知唔知佢最好賣既車款係咩價錢?
而家TSLA係谷產能,降成本,再不停減價搶市佔,佢就係要賣平車谷佢套FSD

而睇返過去及現在既數據都係顯示平價車係最好賣,特別係歐洲
咁以上幾樣野,產能,成本,市佔邊個可以追到TSLA?TSLA連生產機械,電池生產同研發,制造機械人取代人手都己經做到
你唔係以為法拉利,波子會好多人買掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞