1個月前已經講左tsla 係on9 野黎,但無人聽

286 回覆
13 Like 192 Dislike
係咩?

咁我坐tesla嗰部你坐百度嗰部

fyi啱啱Tesla出左條片同其他廠比較,得佢嗰套刹得切無撞到假人
其實如果依家TSLA市值係priced in未來10年,唔值投資,要等10年先值
咁10年後,TSLA係咪都會再priced in返再未來10年價值
Autonomous driving...Idea is good, but 唔代表市場會接受,化到成為profits...仲要睇政府頭,呢邊面我唔太bullish
反而做到apple 咁既生態系統,keep住屈你錢既產品配件對earnings 先係屈
例如 home infrastructure system
冷氣系統,供電,車,做埋電器丫笨
升市跑唔贏ark 輸時間值
開個賭局啦
之前P巴可以安排律師做見証
已入TSLA
而家入我敢講Ark 跌市會輸突
清點睇apple?
Tesla都係,Elon 想sell 比Tim但Tim唔撚理佢
都唔出奇呀
所以根本無一隻股係咩時期都岩用
格蛇都係覺得美股長牛短熊加Tesla有料先買啫
我智商70,but i like the stock。tesla一定去到3000。 Ape. together. Strong
喺樓上。你問下
我都睇到吓一聲,其實係咪支那電動輪椅打手?
Tesla差1日唔夠就破產
好彩及時有資金注資
.....
是咁的 我上年6月結婚 本身儲左廿萬for結婚洗費加渡蜜月
當時抗爭運動岩岩開始 我地冇心情去旅行 決定推遲蜜月
咁岩見到格sir篇Tesla 文 睇到好熱血
同老婆商量過 廿萬除左旅行真係做唔到d咩 決定all in tsla. 當時200蚊左右
依家廿萬變左100萬 加埋我地d積蓄 岩岩好夠比首期買樓
本身屋企都夠位住既 婆媳關係唔差

賣tesla買樓好 定長渣多幾年tesla好?

Btw多謝格sir

RetiredSisyphus 2020-06-11 08:36:35
咩事呀 每個人都有自己故事 我出黎做左幾年野先讀返書 年紀唔細架啦 詳情唔講費事自爆

RetiredSisyphus 2020-06-11 08:47:17
琴晚瘋狂扑野慶祝 太累 岩岩貼左圖啦

RetiredSisyphus 2020-06-11 08:49:53
諗住1000先放 之後花跌返400以下勁想死 心情簡直來回地獄又折返人間

RetiredSisyphus 2020-06-11 08:51:28
年頭差d心臟病發呀大佬

RetiredSisyphus 2020-06-11 08:54:14
多謝你意見 依家賣左大半已經賺左 就算tesla大跌 我地儲多陣錢都上到樓 如果tesla升就

RetiredSisyphus 2020-06-11 09:07:37
多謝你地 我都知自己問題 以後都係月供qqq算

RetiredSisyphus 2020-06-11 09:15:22
中間經歷過既心情起伏真係諗返都覺得痴撚線

RetiredSisyphus 2020-06-11 00:23:48
都唔係就咁因爲一篇文既 我睇完篇文有自己研究過間公司 仲特登走去展覽中心坐入去試 發覺d車真係好正 同埋間公司真係進步得好快 幾年間舊電已經upgrade左好多 咁多野加埋先會all in

RetiredSisyphus 2020-06-11 00:24:22
但買樓就變左all in樓

格爾 2020-06-11 00:34:44
我都唔好意思講得咁直接 你講得岩 樓主注意

我以家就可以笑
佢地以為tesla淨係賣車
1 百年前有個石油帝國叫 Rockefeller , 掌握左全美國90 % 既石油 , 佢既財富前無古人後無來者,號稱資本皇帝

對比下佢既市值,同衣家蘋果既市值, 你就明我講咩

持有可以,但買就要準備坐5-10 年艇
留名等跟進bin樓主
Amazon free cash flow 強勁到媽媽都唔認得, tsla 點比
結果係中國買fsd既得2%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞