1個月前已經講左tsla 係on9 野黎,但無人聽

286 回覆
13 Like 192 Dislike
你明我講咩

佢見立成個垂直供應鍊

仲癲過apple 用Foxconn

係大陸就大陸廠

德國歐洲用 giga berlin

東中西岸美國用 Texas Fremont New York Nevada

每個地方可以tailor made 個個巿場既model

Battery pack 材料 安裝 全部係當地完成

成個cost 可以降到最低,運送出貨最有效率

幾乎係當佢iPhone 咁出其實冇錯

你去Tesla store 一條龍落訂買車

唔洗再經car dealer

重要而家個brand 搶market 之外
Branding 都有個馬太效應

Ev第一個諗起Tesla
新商場全部有supercharge exclusive for T

正如你同人傾手機,
第一個係apple iPhone
之後先係其他Samsung Sony LG

我都鍾意有引擎聲既車,係真正既車

但到左世界淘汰之後,如果Audi 整左架etron

我都只會掛住佢內燃機年代既佢地
又真係幾垃圾
留名跟進
到依家都仲唔明既人真係講黎晒氣
成個giga factory 版圖係Cls

Even第日要升級
改款facelift

停一停條pipeline就可以出下一代車

左軚右軚產能同shipping 優勢最大化
社工點睇
每次跌就係呢d POST群魔亂舞既時候
1 月既時候已經講左 tsla 係on9 野黎, 但無人聽
3月既時候再講左tsla 係on9 野黎, 都係無人聽
標題已經諗好
十淡九酸
威一刻潛九世
好垃圾呀!!!!!!
我指樓豬
好撚井底
社工開post = 底
又係你條撚樣,mark你老母個word呀?幾時post護士證,幾時post畢業證書?集團式搵幾個打手撐就當人係傻仔?買like買新聞就當自己股神?
你財演就得,人批評就唔得
收撚皮啦垃圾
師兄25歲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞