1個月前已經講左tsla 係on9 野黎,但無人聽

286 回覆
13 Like 192 Dislike
不嬲都好想拗掂。。。唔係屌掂
屌就冇意思

屌你仲認得我
同個唔正常人拗
你加油......
仲有講到fsd同global network
而家咁興話launch satellite 乜春starlink blue origin maxar 新個間乜春太空spac

因為大家睇到個market未必係infrastructural broadband network
而係global orbital network coverage 仲有彈性

所以人人爭住上太空
未計上太空掘稀土。。。
你睇下日期先
你再睇下我張圖個日期。。。
all in 左nio未?
比亞迪 傻尻
CFO 有責任阻止CEO 做d 咁on9 既野
唔明點解條on9仔會貼倉
最近大回完都賺得多過佢
你咁在行 炒左年幾得50%回報
醜唔醜
佢死大陸仔黎架用紅漲綠跌 比人笑完先改番
1000股姐 你ALL IN PUT未
個個ib moble 板都係紅升綠跌 大鄉里出城
叫我?
850止賺左TSLA 準備再入番
靜啦屌
我覺得elon musk係用btc托股價,點知最後反效果
有人唔識去setting改返呀?
買中一鋪就以為自己賭神 賭場大把你呢啲人
無啦啦點解要改
你呢句說話我好同意,呢排特別多學生股神
先唔講自動駕駛太陽能同埋電池技術
電動車革命最毀滅性嘅係改變哂啲車廠約定俗成嘅分餅仔
其實用電話去比較係冇錯

十幾年前香港
玩wm smartphone用htc
商務用blackberry
粗用用nokia
mk仔用SE
潮人用日系機
而家清一色變曬iphone, 最多得samsung有得鬥 & 支那機陪跑
啲以前嘅大牌子一係執笠一係個market share細到可以忽略

而家個情況
搵食車van仔toyota
偽中產揸benz BMW
超跑林寶波子法拉利
響喉mk窮撚日本車
十年之後會唔會變到tesla成為主流,有另一間後起之秀(Lucid?)同tesla互片, 然後啲支那車食埋淨返啲餅碎?

傳統電話廠用傳統思維去整smartphone變到執笠/俾人收購
傳統車廠如果以為整到一架用電池嘅車出嚟就係成功咁就注定人俾人淘汰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞