[1月永續經典] 寒蟬鳴泣之時 業 (64) 信龍7!唔驚!(好似係

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
仲以為好似石頭門0咁補完啲劇情
結果純粹寫個Bad End出黎撚鳩讀者
無錯。所以去到最後只能得知海貓係亂倫引起的悲劇。
龍7仲用山羊來串尋求真相的讀者‧
不知所謂
講真,寒蟬早就應該在皆殺篇就完!
佢撚鳩自己姐
啲BD漫畫賣唔出又唔關讀者事
咪就係搞到jessica同戰人冇得拉埋天窗
Btw海貓劇透要4重
皆殺 赤坂唔好走就好
皆殺前中+祭囃尾 就最完尾
上次唔記得SAVE
哭撚左
至少比祭雜啲主角有返皆殺啲記憶
搞到佢地打完場仗以為就係咁簡單
呢個係我本身 對呢季嘅期望嚟
原祭囃太快搞掂 一日遊
而且k1佢地係被動幫助梨花

唔似得皆殺 係k1佢地主動返嚟救梨花
同埋真係打返嚟

特別鍾意k1阻詩音個到
殺人解決唔到問題 要用團結 信任 勇氣
先可以真正解決問題

唉皆殺咩都好 就係衰收尾

諗一諗 其實皆殺直接happy end唔得咩
做咩要加多篇 祭囃出嚟
之前依個po有冇搞過寒蟬好啲定海貓好啲嘅投票?
見到好多人屌海貓爛尾又好易估到兇手咁
但我覺得好好睇喎
倒水咁
爛尾應該係講緊當年VN
睇完今集都好肯定唔會攞皆殺做破關
原本諗住loop多次崇騙
原來鐵平大石果啲都係沙都子操控埋
爛尾就係佢地當年估唔到個兇手
單講漫畫我係覺得海貓好睇過寒蟬
可能平時冇睇開推理劇
佢啲密室事件係睇解答之前完全拗晒頭估唔到
但係見啲推理黨話睇到EP3就知邊個係兇手
4重咁犀利?講起戰人,佢的父母係殺人兇手,尤其佢生母,只當囝女係上位工具。仲同夏羽講 細路呢家嘢同男人上一下床就可以擁有
祭囃太完美,皆殺篇反而比較符現實。就好似櫻之夢咁
冇睇過VN唔敢講
暫時睇到一言半語係
到ep8 VN最後都冇解哂所有手法
幻歸幻
Lee 度有人係睇咗寒蟬但未睇海貓/白鸛
所以如果想劇透討論海貓/白鸛嘅唔該4重加密!

咁樣
順帶一提,如果K1無阻止到詩音,就係憑落篇的故事。
由於北條鐵平搬回和沙都子住,令沙都子每天都受到鐵平的虐待,因此經常都是失神狀態。

圭一和經常來雛見澤玩的詩音決定找一個方法去救沙都子,而禮奈同時亦因為發現間宮不是好人,因此亦計劃殺死背後操縱間宮的鐵平,三人因理念相同而一拍即合…

綿流祭當日,三人成功殺死了北條鐵平,但就當三人以為計劃可以完美地終結之際,卻被回家的北條沙都子發現…
巴打講海貓麻煩4重
第一頁已經寫咗有人係未睇海貓白鸛
海貓唔係為BGM玩嘅咩
跟住點沙都子推左佢地3個落橋?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞