[1月永續經典] 寒蟬鳴泣之時 業 (64) 信龍7!唔驚!(好似係

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
一集解題夠啦
沙都子做黑幕咁嘴遁啦
嘴遁一集夠哂啦
首先, 要講清楚我哋的標準, 點為之"爛尾"

小弟其中一個"爛尾"標準就係"人設崩壞": 喺冇任何合理解釋下, 人物性格同行為突然180度大轉變.

第二個"爛尾"標準係"超展開": 係冇任何透過劇中資訊下(唔包設定集呀! 一套劇標準就係要喺劇中交哂功課, 唔係要觀眾用設定集補東補西, 呢種我視為不負責任/騙錢用的事後補完, 唔接受). 突然彈出一D balance breaker, 一堆古靈精怪嘢, 然後劇情暴走.
一個鄉壞篇要濃縮交代晒黑幕原因,犯案動機,解題,仲要直接解決問題對決 結局
龍7應該唔會咁chur嘅 而家真係將希望放晒第二季上
我覺得如果故事開頭開得好 拉高左我期望 但結尾一般或者差 個心理落差喺度 我都當爛尾
今集都咁鳩啦
有咩唔可能
兩樣都中哂
頭3篇真係好大期望
原來唔撚關事的
係多餘的
佢一句話
啊哩個角色每分每秒都係扮架

你睇
佢間硬寫到鄉子哩一幕冇梨花都不妨做下戲話唔明佢今日做咩咁down
真係做戲比你睇架
我要屌撚到沙都子變黑鮑反皮
如果你地當初唔係學我覺得有第個真兇on99
你地覺得沙都子或者魔女黑幕唔係一早就認定7集就會解得哂咩
點解到今集先覺得太趕
因為我同班台仔一樣都覺得第二季機會大
會覺得趕嘅前提就係無第二季
有既話一早講啦
為啲乜要收收埋埋
同佢第一集扮remake一樣啦
套動畫一開頭扮晒唔係新作fake人
咁第二季消息收埋最後講又當所謂“驚喜”都唔奇啦
講真兩條輪迴者打交
插頸就下一round
寫到兩集都嫌多
以家兩集係夠哂解題破關
又唔係咁講
真係會收收埋埋,等到最尾一刻先公佈
絕對唔出奇
寫12集梨花點樣同沙都鬥片?
你就想,係都我先
咁快又新po
一早定咗嘅宣傳策略 要同唔方面夾定播完業最後一集先煲大第二季消息

同埋佢一開始都收收埋埋唔講係新作 要第二集先講
同埋可以製造話題 淨係今集係連登講爛唔爛尾有無第二季都講到幾個po
無睇名以為係電母巴
所以撚七唔會整沙都係黑幕咁低手啦
如果係咁業除咗特登黑鳩沙都同梨花之外完全冇意思
留名睇一個細佬女身體可以點樣操盤
真,好多動畫都係咁
出租女友完咗一期咪直接公佈二期,咁其實係一早plan好,但都唔會提早講
點為止係黑幕
沙都子扮嘢做戲就梗,但共犯計唔計,屎眼巴大石推理唔覺得有推翻到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞