[1月永續經典] 寒蟬鳴泣之時 業 (64) 信龍7!唔驚!(好似係

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
沙都子唔單止結局無解決過佢啲問題
甚至屬於佢嘅篇章都主要去左描述k1佢地救沙都子嘅努力上
個陣時大家都係覺得 沙都子輪迴係因為悟史
屌你老母 結果原來係愛啊 哈利
今次幾撚有愛啊 愛到唔止要殺死對方 仲要玩殘對方心智
係啊真心覺得佢咁低手
啲手法啪針算啦
大遙大擺入去睇悟史
拎針都難唔到佢
唔用L5針仲嘴遁好似好多鳩餘
即係只要接受到就ok
原來係讀者問題
咁前尾已經爛左尾
佢出多一季係唔關前3篇啲事
做咩要燒錢做無謂野
點會冇比人虐待
就係有人虐待先令悟史L5
同埋祭囃前所有線未比人冷眼囉
因為北條支持賣左條村比政府
所以先話對手法無曬興趣
沙都子用咩手法 又點
個重點係 沙都子唔係為救悟史
係為咗玩殘梨花
而玩殘梨花嘅理由係 殘咗嘅梨花先係最好嘅梨花
cls 我到底睇緊啲咩
咁腸流時期嘅沙都子應該輪迴咗好多次咁壞咗好正常,如果個鋪排係佢覺得係舊版結局之後挽回唔到梨花,所以佢要去翻更早嘅1983年6月,結果又比人困住最後比人殺到睇淡生死剩係得翻對梨花嘅執著想一直同梨花享受永無止盡嘅6月咁咪唔會太突然最主要係個足以令人癡線嘅一百年係觀劇比沙都子當觀眾咁喂比佢
大搖大擺係因為果個唔係實體?
正如佢一開始就出現係k1扑麗奈隔離咁
海貓啲手法係想你信魔法
舊版寒蟬就算L5唔關黑幕事都好有趣
但今次
我就咁睇係逼你信沙都子係黑幕
點知沙都子真係黑幕
一百個人心中有一百個哈姆雷特

我睇到目前故事發展覺得接受到
唔代表你要接受我嘅諗法嘅
始終沙都子目前魔女化我覺得接受到但若然故事結尾180度改變突然bbq end都會破壞晒觀感

我都想知龍7發展呢個沙都子壞掉想表達咩故事出黎
我都以為係佢輪迴左好耐
原來係睇帶
鬼隱係佢第一次落場
挖腸係一早計劃定
是撚但啦
唔撚重要唔知佢
但呢個痴線沙都子 係祭囃沙都子 無比人冷眼
我講緊嘅係 沙都子之後無再比人虐待
祭囃個沙都子 會心理有問題嘅可能性就係鐡平返嚟虐待
但鐡平無返嚟
祭囃沙都子 佢L3好返咗
根本就唔應該會因為梨花而顛成咁樣嘅程度
就係唔撚知佢想表達咩
舊寒蟬:信友情
海貓:信愛
業:茄汁??
我都係接受到嘅,但唔覺得淨係用兩集就埋到一個合理嘅尾
所以我就唔咁快話爛,睇吓佢點寫落去、有冇續篇先
唔撚重要
啱 所以我依家嘅諗法係想佢bad end
咁樣我會當佢係外傳咁睇
唔鍾意 但都有佢存在嘅理由
但如果係bbq end 就最垃圾 沒有之一
直頭唔會認佢係寒蟬
因為出嚟都多鳩餘
「之後」對佢嚟講有幾耐啫,佢玩咗兩轉高中喎
又局佢讀書,又冇frd,又俾梨花背叛,話唔定又坐多次監
唔洗幫龍7 FF太多
觀劇唔太可能會幫沙都子去睇悟史

同埋沙都子槍都可以有
入去地下有幾難
咁海貓ep1-4除左遊戲op歌詞之外 都應該未講到信愛係故事中心嘅 (如果我無記錯
我會傾向等結局出左先評價 因為作者始終未講晒個故事 未完前就蓋棺定論對龍7都唔太公平嘅
唔差在戰人、沙姆達同貝倫都出現埋
睇下龍七點玩佢個龍七宇宙
Ep1已經講緊愛啦不過係側面描寫
前三篇當係用梨花視覺入手
體驗吓佢既無力感
同埋冇果三篇都鋪唔入貓騙倒數五次個位
係唔可以當推理番咁睇

我就冇點推理
純粹享受劇情其實都觀感唔差
點講好呢 如果佢寫沙都子仲係L3 就無咩問題
但突登同你講 沙都子L3好返曬 唔洗再打針
咁我就會覺得 沙都子係正常人

咁比人呃係會嬲 但顛成咁樣 我覺得會太OVER
唔係話唔得嘅 但睇過嘅輪迴 回到過去作品
好少會個角色 咁快無曬人性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞